مریم گلی / خواص و مضرات مریم گلی برای پوست و رحم / طریقه مصرف مریم گلی / سالویا

گیاهان دارویی 19 آوریل 2018

مریم گلی / خواص و مضرات مریم گلی برای پوست و رحم / طریقه مصرف و دمنوش مریم گلی / سالویا

مریم گلی

تیره Labitae
نام علمی Salvia Officinalis L.

مریم گلی

مریم گلی گیاهی پرشاخه، شبه بوته ای، دارای ظاهری پرپشت، دارای ساقه چهارگوش، سفید رنگ و پوشیده از کرک های پشمی است. دارای برگ های متقابل به رنگ سبز روشن، بیضوی، با قاعده گرد یا تیز دارای حاشیه دندانه دار. دارای رگبرگ های برجسته تحتانی، برگ ها نرم و سفید است. برگ های تحتانی دم برگ دار و برگ های راسی بدون دم برگ است. گل ها درون گل آذین چرخه ای، دارای کاسه لوله ای با ۵ دندانه و جام لوله ای به رنگ ارغوانی یا آبی بنفش است. لب فوقانی دارای ۳ دندانه جانبی. تخم مرغی، منقاردار و سه گوش با نوک کوتاه و لب پایینی دارای دو دندانه، میوه گیاه ۴ فندقه تخم مرغی یا کروی. برگ ها و سرشاخه های گل دار گیاه مریم گلی مصرف دارویی دارد که در بهار و تابستان جمع آوری می شود و به صورت دم کرده، شربت، پودر، عصاره، سیگارت به مصرف درمانی می رسد. مریم گلی دارای انواع مختلف است که در نقاط مختلف رویش دارند.

مریم گلی | خواص مریم گلی | مضرات مریم گلی

خواص مریم گلی

مالش تنطور مریم گلی به پوست سر در درمان شوره موثر است.
دود حاصل از برگ های خشک آن برای تسکین حملات آسمی موثر است.
مریم گلی بهبود دهنده هضم است و گوارش را آسان می کند و ضد نفخ خوبی است.
این گیاه قند خون را پایین آورده و ضد تعریق است.
باعث افزایش صفرا و قاعده آور است.
به علت داشتن اسانس در صنایع عطرسازی مصرف دارد.
برگ های مریم گلی مصرف خوراکی داشته و به عنوان مقوی مورد استفاده است.
مصرف آن در نقرس، سردرد یک طرفه، خیز اعضاء مفید است.
به صورت موضعی به عنوان ضد التهاب، قابض، ضد میکروب و در التهاب دهان به صورت غرغره و دهان شویه استفاده می شود.
اسانس آنس به علت خاصیت ضد میکروبی در صنایع غذایی و آرایشی بهداشتی استفاده می شود.
برگ گیاه دارای اثر نیرو دهنده و مقوی است و به عنوان ادرارآور، تب بر، ضد اسهال های ساده، و ضد سرفه های مزمن مورد استفاده است.
دم کرده مریم گلی عرق شبانه را کاهش می دهد.
پخته مریم گلی مو را سیاه می کند.
تحقیقات جدید نشان داده که باعث کاهش قند خون و رفع سرگیجه و میگرن می شود.

طبع مریم گلی / طبیعت مریم گلی

حکمای قدیم طب سنتی طبع مریم گلی را گرم و خشک می دانستند و در دندان درد و تنگی نفس، و رفع اخلاط استفاده می کردند.


مریم گلی (sage) با نام علمی Salvia officinalis / مقاله دوم

اشکال دارویی حاوی مریم گلی

قرص گلیکوگل (داروی کمکی پایین آورنده قند خون) ؛
ژل سالویزان (درمان موضعی عوارض التهابی، میکروبی و دردناک لثه و آفت مخاط دهان) ؛
قرص سالویگل (کاهنده ترشح عرق بدن چه در شرایط معمولی و چه دوران یائسگی و به عنوان خشکاننده شیر مادران! جهت توقف شیردهی.
ژل موضعی دنتی کید (تسکین دهنده درد و التهاب لثه کودک به هنگام درآوردن دندان) ؛
پماد تروماهرب (درمان صدمات عضلانی و آسیب های عضلانی ورزشکاران، ضرب دیدگی، کوفتگی و خونمردگی)؛
محلول استاپ اسنورینگ (برطرف کننده خروپف یا خرناس! ضد اسپاسم، و ضد عفونی کننده مجاری تنفسی)؛
عصاره گیاه ساج (بهبودبخش آکنه)؛
عصاره گیاه سالویا (درمان تبخال)

موارد مصرف مریم گلی و کاربرد بالینی آن

مریم گلی در مقادیر کم و دارویی، ضد التهاب مخاط بوده و دهانشویه آن را برای رفع التهاب و خشکی دهان و گلو غرغره می کنند. مریم گلی ضدعفونی کننده دهان و دندان هم می باشد.
در ناراحتی های پیش قاعدگی هم تجویز می شود و شاید به جهت اثرات قابضی که دارد در درمان اسهال نیز حایگاه یافته است. در مصرف خوراکی نیز سبب کاهش تعریق شبانه بویژه در مبتلایان به سل می گردد.
مریم گلی مهمترین گیاه محرک اشتهای مناسب برای اطفال است. درست مثل فراورده های انار! گفته می شود مریم گلی باعث بلوغ استئوبلاست و فیبروبلاست هم می گردد و ما می دانیم که این می تواند بمعنای تقویت استخوان ها و التیام زخم ها باشد.
مریم گلی سم زدا بوده و پاک کننده کبدی است و به عنوان محافظ کلیه در برابر داروهای دارای سمیت کلیوی قابل تجویز است. مریم گلی در رفع سوءهاضمه و اختلالات صفراوی هم موثر است. در فراورده های ضد شوره و محرک رشد مو و نیز به عنوان رنگ موی گیاهی جهت ایجاد رنگی تیره و براق بکار می رود.
مریم گلی خواص آرامبخش و حتی ضد سرطان هم دارد. البته همچون دیگر گیاهان دارویی شواهد علمی کافی برای اثبات این اثرات هنوز در دست نیست اما برخی مطالعات perillyl alcohol موجود در اسانس مریم گلی و اسطوخودوس را از ترکیبات محافظ سرطان دانسته که می تواند در سرطان سینه جایگاه تجویز داشته باشد.

 

 

مضرات مریم گلی

نکات و توصیه های مهم در هنگام مصرف مریم گلی

بیماران مبتلا به صرع از مصرف مریم گلی خودداری کنند زیرا حاوی ماده ایست که سبب شروع تشنج می گردد. اسانس مریم گلی می تواند دفعات و شدت حملات تشنجی را هم افزایش دهد.
با سالسیلات و کلوپیدوگرل Clopidogrel نباید مصرف گردد و اثر وارفارین را هم افزایش می دهد. مکانیسم این تداخل را می توان حدس زد!
مریم گلی می تواند اثرات داروهای آرمبخش را هم تشدید کند.
با داروهای کاهنده قند خون مثل انسولین تداخل دارد و در کنترل قند خون مشکل ایجاد می نماید.

استفاده از مریم گلی در بارداری و شیردهی

در بارداری و شیردهی توصیه نمی شود. مریم گلی خشکاننده شیر مادران است.

آخرین تحقیقات و نکات ویژه راجع به مریم گلی

نظر به این مهم که گیاه مریم گلی را به دلیل خواص آنتی اکسیدانی و کاهندگی قند خون بطور سنتی در درمان و کنترل آسیب های ناشی از دیابت استفاده می کردند، و با توجه به عوارض دیابت در تخریب حافظه و یادگیری، مطالعات اخیر به بررسی فرضیه اثر محافظ مریم گلی علیه کاهش حافظه ناشی از دیابت پرداخت و از گیاه و ترکیب اصلی آن یعنی رزمارینیک اسید، اثرات آشکاری در بهبود حافظه با مکانیسم کاهش قند خون و پراکسیداسیون لیپید و نیز تقویت سیستم آنتی اکسیدانی بدن مشاهده و گزارش شد. نتایج تحقیقات اخیر نشان می دهد ترکیب ایزوروسمانول بدست آمده از عصاره متانولی قسمت های هوایی مریم گلی فعالیت مهار بیوسنتز ملانین (با اثری مشابه با ترکیب هیدروکینونی آربوتین) و نیز مهار فعالیت استیل کولین استراز دارد؛ که این اثر دوم یعنی مهارکنندگی آنزیم استیل کولین استراز می تواند مریم گلی را به عنوان درمانی برای اختلالات شناختی مثل کاهش حافظه و آلزایمر معرفی کند.


مریم گلی / مقاله سوم

نام دیگر مریم گلی

نام دیگر مریم گلی : مریم گلی گیاه مقدس رومی ها بوده و از تیره لبدیسان است. نام های دیگر مریم گلی شامل: مریمی ، مریم چمنی، خزنه، مریمیه، شالبیه، مریمیه صغیره می باشد.

خواص مریم گلی

طبع مریم گلی گرم است. مقوی – اشتها – شادی آور (استنشاق) – میکرب کش (برگ) – محرک اعصاب – تب – کم خونی – افسردگی – مرض قند – ترشحات قاعدگی و زنانه – خونریزی غیر عادی – آسم – پیشگیری از سرطان – از شیر گرفتن بچه – طول عمر – معطر کردن سوسیس و کنسرو – ورم دهان – آبسه – سردرد – برفک دهان – عرق شبانه – فلج – ورم روده – گاز روده – چاقی – تورم کبد – سرماخوردگیخارش پوستی (شستشو با جوشانده) – حافظه (جوشانده) – اسهال (دمکرده) – ضد درد – التیام زخم – فعال کننده جریان خون – پوست چرب (بخور) – گزیدگی حشرات (مالش تازه) – ورم لوزه – (غرغره با جوشانده آن با پنیرک و بنفشه) – گلو درد (دم کرده گل) – لاغری (دم کرده برگ) – ترش کردن معده – ضد حساسیت – حافظه – مالیخولیا – سوختگی (ضماد) – ورم کلیه – مدر – شاش بند – رماتیسم – سهولت زایمان – نازایی – اوره خون – تنگی نفس (کشیدن برگ آن به جای سیگار) – عرق پا (ریختن گرد آن در کفش) – عوارض یائسگی – تشنج – سل – آلزایمر (با بادرنجبویه بصورت تنطور)

مصرات مریم گلی / عوارض مریم گلی

مصرف مقدار زیاد مریم گلی در مدت طولانی موجب افزایش ضربان قلب، فشار خون، گرگرفتگی، خشکی دهان، تشنج و سرگیجه می‌شود.


طریقه مصرف مریم گلی

دمنوش مریم گلی

دمنوش مریم گلی با خاصیت آرامش بخش

طرز تهیه دمنوش مریم گلی:

دو قاشق غذاخوری برگ مریم گلی را در قوری ریخته و آب با دمای ۷۰ یا ۸۰ درجه به آن اضافه کرده و اجازه دهید به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه دم بکشد. این دمنوش تلخ می باشد پس در صورت تمایل به شیرین کردن آن می توانید از نبات یا عسل استفاده کنید.

خواص دمنوش مریم گلی:

دمنوش مریم گلی خاصیت آرامش‌بخش دارد.
دمنوش مریم گلی پایین آورنده قندخون است.
برگ‌ های این گیاه خاصیت ضد التهابی و ضدعفونی دارند به همین دلیل نوشیدن این دمنوش باعث تسکین گلو درد می شود. همچنین این دمنوش خلط آور است و نوشیدن آن در زمان سرماخوردگی مفید می باشد.
این دمنوش سیستم ایمنی بدن را بالا می برد.
دمنوش مریم گلی برای معده بسیار مفید و مقوی می باشد.

READ  غازیاغی / خواص و مضرات غازیاغی و طریقه مصرف و غذا با آن / درمان برص

موارد منع مصرف دمنوش مریم گلی:

نوشیدن این دمنوش در دوران بارداری و شیردهی منع شده است همچنین ممکن است مصرف زیاد مریم گلی در مدت طولانی موجب افزایش ضربان قلب یا تشنج ‌شود در ضمن مصرف این دمنوش برای افراد دارای فشار خون بالا توصیه نمی شود.

دم کرده مریم گلی

دم کرده مریم گلی : دم کرده تهیه شده از برگ‌های مریم گلی برای رفع شوره سر و یا بازگرداندن رنگ موی سر کاربرد دارد. دم کرده مریم گلی با ۲۰ گرم برگ در ۵۰۰ میلی‌لیتر آب تهیه می‌شود.
دم‌کرده آن به میزان پنج تا شش قاشق در رفع عرق شبانه و عرق ناشی از ضعف که معمولاً در بیماران مبتلا به تب‌های قطع نشدنی دست می‌دهد، اثر معالج دارد.
دهان‌شویه دم کرده رقیق‌شده مریم گلی را می‌توان برای گلودرد، التهاب لوزه، زخم‌های دهان و یا بیماری‌های لثه استفاده کرد.
قرار دادن پارچه خیس شده در محلول دَم‌کرده مریم گلی و کمپرس نمودن زخم‌هایی که دیر خوب می‌شوند، با این گیاه دارویی توصیه شده است.
مریم گلی محرّکی قوی برای کبد و جریان صفرا و همچنین بهبود گردش خون است.


خواص مریم گلی برای رحم

۸ خاصیت عصاره مریم گلی برای خانم ها

۴۰ سالگی برای خانم ها معنای زیادی دارد. ۴۰ سالگی می تواند ترسناک, هیجان انگیز و سرشار استرس باشد و علت تمامی این علائم تغییرات جدیدی است که در بدن آنها اتفاق میافتد. بیشتر خانمها در اوایل ۴۰ سالگی گر گرفتگی و استرس شدید را تجربه می کنند. بهترین کار برای حفظ تندرستی در این سن مراقبت مداوم از بدن است. عصاره مریم گلی کبیر می تواند سلامت شما در این سنین را بهبود بخشد.

۱- جلوگیری از عفونت

طبق تحقیقاتی که در سال ۲۰۱۵انجام شد, محققین دریافتند که مریم گلی می تواند به عنوان درمان موضعی برای بهبود عفونت پوست و زخم ها مورد استفاده قرار گیرد زیرا این گیاه دارای خواص ضد عفونی کننده و ضد میکروب است. مطالعات نشان داده است که این گیاه قادر است با باکتری ها مبارزه کرده و عفونت را سرکوب کند.

۲- تسکین دردهای قاعدگی با مریم گلی

این گیاه می تواند سطح هورمون در بدن را حفظ کند که باعث کاهش علائم PMS می شود. مریم گلی نفخ, تغییرات رفتاری ,گرفتگی عضلات و میل به غذا را کاهش می دهد. عصاره ی این گیاه یک ضد انقباض طبیعی است که می تواند اسپاسم ها و انقباضات که علت درد های قاعدگی است را کاهش دهد.

۳- تنظیم سطح هورمون با مریم گلی

مریم گلی دارای فتواستروژن طبیعی است. این ماده سطح استروژن در بدن را تنظیم می کند و باعث سلامت طولانی مدت رحم می شود. افزایش استروژن می تواند مشکلاتی را به وجودآورد مانند: ناباروری, سرطان و تخمدان پلی کیستیک. این گیاه می تواند از افزایش استروژن در بدن جلوگیری کند.

۴- تسکین استرس

فرقی ندارد که دلیل استرس شما چیست, شغل, بچه و یا تغییرات جسمانی در ۴۰ سالگی, این گیاه می تواند اضطراب و ترس شما را کاهش دهد. طبق تحقیقات سال ۲۰۱۰ عصاره ی این گیاه می تواند اثرات درمانی برای افسردگی داشته باشد.

۵- بهبود هضم

مریم گلی سبب افزایش ترشح شیره ی معده , زرداب و متابولیسم بدن می شود. این گیاه مشکلات گوارشی مانند: نفخ, گرفتگی و سوهاضمه را برطرف میکند. همچنین باعث جذب بیشتر ویتامین و موا معدنی می شود, حرکات روده را تنظیم کرده و یبوست را برطرف می کند.

۶- سلامت پوست با مریم گلی

در گیاه مریم گلی کبیر ترکیبی با نام لینالیل استات وجود دارد که اغلب در ادویه جات و گل ها دیده می شود. این ماده سبب کاهش جوش و التهابات پوستی شده و سطح چربی را در پوست های مستعد جوش و پوست های خشک تنظیم می کند. می توانید مریم گلی را به عنوان مرطوب کننده برای سفت شدن پوست و هیدراته شدن آن استفاده می کنید. این گیاه همچنین خواص ضد پیری دارد.

۷- تقویت جریان خون

مریم گلی کبیر یک درمان طبیعی برای بهبود جریان خون در بدن شما است. این گیاه رگ های خونی را باز کرده و فشار خون را به وسیله ی آرام کردن مغز و سرخرگ را پایین می آورد. این گیاه سبب می شود که اکسیژن بیشتری در سطح ماهیچه ها و اندام های حیاتی بدن جریان پیدا کند.

۸- بهبود خواب

این گیاه مانند یک مسکن عمل می کند و باعث می شود تا خواب بهتری را در طول شب تجرربه کنید. عصاره ی مریم گلی باعث کاهش استرس, تنظیم هورمون و در نتیجه خواب عمیق تر می شود و می تواند به عنوان یک داروی طبیعی موثر در درمان بی خوابی استفاده شود.


خواص مریم گلی برای پوست

خواص مریم گلی برای پوست : مریم گلی در ۲۰۰۱ عنوان گیاه سال را از سوی انجمن گیاهان دارویی بین‌المللی به خود اختصاص داده است. این امر نشان از محبوبیت این گیاه پرخاصیت در دنیا است. از خانواده‌ی نعناعیان است و سرشار است از فنولیک اسید، آنتی اکسیدان‌های مختلف و چندین روغن فرار، که تمام آن‌ها به داشتن پوستی سفت، صاف و نرم کمک می‌کند. حاوی بتا کاروتن است،‌ به همین دلیل یک عامل ضدسرطان محسوب می‌شود. این گیاه معطر با مزایایی که برای پوست دارد جایگاه خوبی در صنعت محصولات زیبایی و آرایشی به دست آورده است. در ادامه با ۱۹ مهمترین خواص مریم گلی برای سلامتی، پوست و مو آشنا می‌شویم.

مهمترین خواص مریم گلی برای سلامتی، پوست و مو

خواص مریم گلی برای سلامتی:

۱. با افسردگی می‌جنگد

مریم گلی غالبا به‌عنوان درمان طبیعی برای افسردگی مورد استفاده قرار می‌گیرد. وجود آنتی‌اکسیدان‌های زیاد مانند دیوسمتین، آپژنین، و لوتئولین باعث می‌شوند تا به خوبی با افسردگی و استرس مقابله کند. نوشیدن یک فنجان دم کرده مریم گلی، فرد را شاداب می‌کند، در نتیجه به شما کمک می‌کند با افکار منفی ناشی از افسردگی مقابله کنید و بر آن‌ها فائق بیایید.

۲. آلزایمر را درمان می‌کند

مریم گلی، اگر به‌طور منظم استفاده شود، به افزایش قدرت حافظه کمک می‌کند. از این‌رو، برای درمان از دست دادن حافظه ازجمله آلزامیر خفیف، توصیه می‌شود. مریم گلی، همچنین ، پردازش اطلاعات را در بین مبتلایان به چنین بیماری بهبود می‌بخشد.

۳. برای دیابتی‌ها مفید است

مطالعات نشان داده‌اند که این گیاه توانایی پایین آوردن سطح کلسترول و همچنین تری گلیسیرید را در مبتلایان به دیابت نوع ۲ دارد. عصاره‌ی برگ این گیاه، خواص ضد هایپرگلیسمیک دارد. همچنین ثابت شده است که پروفایل چربی مبتلایان به دیابت نوع ۲ را بهبود می‌بخشد. از این رو، مبتلایان به دیابت نوع ۲ می‌توانند از دم‌کرده این گیاه به‌عنوان چای یا از عصاره‌ی برگ‌های آن برای حفظ پروفایل چربی‌شان استفاده کنند.

۴. عامل طبیعی ضدالتهابی است

ثابت شده‌آست آنتی‌اکسیدان‌های موجود در این گیاه به بهبود شرایط التهابی کمک می‌کنند. به همین دلیل است که در موارد التهابی مانند تصلب شرایین (آترواسکلروزیس)، آرتریت روماتوئید، و برونشیت به‌عنوان درمان گیاهی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

۵. برای قلب مفید است

۲ قاشق چایخوری مریم گلی حاوی ۲۰ میلی‌گرم کلسیم و حجم خوبی پتاسیم است، که هر دوی آن‌ها برای عملکرد مناسب سیستم قلبی عروقی و حفظ ریتم ضربان قلم مؤثر و ضروری هستند. این گیاه کلسترول ندارد و سدیم کمی دارد. از این‌رو، کسانی که از مشکلات کلسترول رنج می‌برند می‌توانند از این گیاه استفاده کنند و اختلالات قلبی و عروقی را برطرف کنند.

۶. مشکلات گوارشی را رفع می‌کند.

برگ‌های این گیاه یک تونیک تحریک‌کننده‌ی عالی هستند که می‌توانند از بروز مشکلات گوارشی جلوگیری کنند و درد معده را برطرف کنند. چای مریم‌ گلی به خصوص برای رفع این مشکل موثر است. خواص ضد نفخ آن، علائم سوء هاضمه را با تحریک ترشح شیره‌ی معده و عملکرد پانکراس از بین می‌برد.

۷. علائم گاستروآنتریت (بیماری التهاب معده‌ای روده‌ای) را بهبود می‌دهد.

مریم گلی را می‌توان به عنوان درمانی برای مشکلات دستگاه گوارش و دیس‌پپسی استفاده کرد. این گیاه دارویی کمک می‌کند تا تهوع در معده‌ی خالی کاهش بیابد. علاوه بر این، تحقیقات نشان می‌دهند که انفوزیون برگ مریم‌ گلی، باعث کاهش اختلال گاستریت در داخل معده می‌شود. این گیاه به تسکین استفراغ که یکی از علائم گاستروآنتریت است، کمک می‌کند.

۸. سوزش سر دل را درمان می‌کند.

برگ مریم گلی می‌تواند به عنوان درمانی برای تسکین سوزش سر دل استفاده شود. مواد مغذی موجود در این برگ‌ها به کنترل اسید کمک می‌کنند و به این ترتیب موجب تسکین سوزش سر دل می‌شوند. این برگ‌ها همچنین به ترشح آنزیم گوارشی کمک می‌کنند. به طوری که، هضم غذا آسان‌تر خواهد بود و متابولیسم روده می‌تواند بهبود بیابد.

۹. علائم سندرم پیش از قاعدگی PMS را تسکین می‌دهد

این مورد تا حدودی در رابطه به خواص ضد افسردگی این گیاه است. مریم گلی سبب تسکین سندروم پیش از قاعدگی می‌شود. شواهد علمی نیز نشان می‌دهند که آروماتراپی برگ مریم‌ گلی به تنظیم تعادل هورمونی در طول دوره‌ی پیش از قاعدگی کمک می‌کند. این گیاه دارویی همچنین می‌تواند انقباضات قاعدگی را کاهش دهد.

۱۰. ماده‌ای طبیعی برای توقف شیردهی است

اثر استروژنی می‌تواند برای زنانی که می‌خواهند شیرشان خشک شود، سودمند باشد. استفاده از این گیاه دارویی یک روش طبیعی برای جلوگیری از تولید شیر مادر است. مریم گلی کمک می‌کند که خطر ابتلا به ماستیت در زنانی که شیر دادن به کودک‌شان را متوقف کرده‌اند، کاهش بیابد.

READ  اسطوخودوس / خواص / مضرات / کاشت

۱۱. علائم سندرم یائسگی را تسکین می‌دهد

مصرف برگ مریم گلی به طور مرتب، می‌تواند علائم دوره‌ی یائسگی را بهبود ببخشد. این گیاه دارویی می‌تواند گرگرفتگی‌های دوره‌ی یائسگی را کاهش بدهد.

۱۲. به سلامت لثه‌ها کمک می‌کند

به نظر می‌رسد ترکیبات خاصی در مریم گلی دارای خواص ضد التهابی هستند. مطالعه‌ای وجود دارد که در مورد اثرات تعدادی از این ترکیبات بر واکنش التهابی در فیبروبلاست‌های لثه انجام شده‌است. فیبروبلاست نوعی سلول است که در بافت همبند لثه یافت می‌شود. نتیجه‌ی مطالعه نشان داد که مریم‌‌گلی می‌تواند التهاب لثه را تسکین دهد. ویتامین C به حفظ سلامت لثه‌ها کمک می‌کند و از ایجاد درد در لثه‌ها توسط باکتری جلوگیری می‌کند.

۱۳. گلودرد را درمان می‌کند.

انفوزیون برگ مریم گلی برای درمان التهاب گلو و لوزه‌ها و همچنین درد گلو، بسیار موثر است. غرغره کردن با استفاده از این دارو به صورت دو بار در روز، تسکین سریعی برای این مشکلات است. ویتامین C موجود در برگ‌های این گیاه دارویی کمک می‌کند تا ایمنی بدن در برابر التهاب افزایش بیابد.

۱۴. دیگر خواص مریم گلی

مریم گلی خواص فراوان دیگری نیز دارد، ولی شواهد اثبات‌شده‌ای برای حمایت از آن‌ها وجود ندارد. یک درمان مؤثر برای اسهال و آسم است، و مشکل تعریق بیش از حد را برطرف می‌کند. وجود فیبر در این گیاه باعث می‌شود اختلالات گوارشی تسکین یابند.

دارای خواص ضد التهابی و مسکن متوسطی است، به همین دلیل برای درمان التهاب‌ها و دردهای مجاری روده‌ای از آن استفاده می‌شود.

خواص مریم گلی برای پوست

۱۵. از پیری زودرس جلوگیری می‌کند

روغن برگ مریم گلی گردش خون را بهبود می‌بخشد و موجب احیای سلولی می‌شود. این گیاه سرشار از ویتامین A و کلسیم است، که نقش مهمی در بازسازی سلولی روزانه ایفا می‌کنند. آنتی اکسیدان‌های موجود در مریم گلی با رادیکال‌های آزاد مقابله می‌کنند و در نتیجه، چین و چروک، خطوط چهره و دیگر نشانه های پیری را از بین می‌برد،. خلاصه این‌که، این گیاه بی‌نظیر به حفظ طراوت، پویایی و شفافیت پوست کمک می‌کند.

همچنین چین و چروک صورت و قرمزی را از بین می‌برد که باعث می‌شود پوست جوان‌تر به نظر برسد.

۱۶. درمان طبیعی برای سلولیت است

همان‌طور که در بالا ذکر شد، روغن برگ مریم گلی، گردش خون را افزایش می‌دهد. هرچه گردش خون بهتر باشد، سم‌زدایی بدن بهتر انجام می‌شود. وقتی سموم از بدن دفع شوند، سلولیت کمتر دیده می‌شود. استفاده مداوم از این روغن می‌تواند در جلوگیری از بروز سلولیت کمک کند.

۱۷. بوی بد بدن را از بین می‌برد

یک پژوهش نشان می‌دهد که این گیاه دارویی به کاهش میزان تعریق کمک می‌کند و در از بین بردن بوی بد بدن نیز موثر است. برخی محصولات دئودورانت از کنسانتره‌ی این گیاه استفاده می‌کنند. در واقع، برگ‌های مریم گلی مزایای بسیار زیادی دارند.

خواص مریم گلی برای مو

۱۸. سلامت مو را بهبود می‌بخشد

روغن برگ مریم گلی برای سلامت پوست سر مفید است. ماساژ پوست سر با این روغن برای بهبود جریان خون در سر بسیار مؤثر است. گردش خون بهبود یافته می‌تواند ریزش مو را درمان کند، شکل‌گیری فولیکول مو را بهبود بخشد، و در نتیجه موهای بلندتر و سالم‌تری به شما بدهد.

۱۹. درمان خانگی برای سفید شدن زودهنگام مو است

موی سفید همواره نشانه‌ی پا به سن گذاشتن بوده است، ولی امروزه حتی در بین کودکان نیز دیده می‌شود. برای حل مشکل سفیدی زودهنگام مو و استفاده از خواص مریم گلی می‌توانید از روغن آن استفاده کنید. و اگر روغن خالص مریم گلی در دسترس‌تان نیست، از روغن موی غنی شده با عصاره مریم گلی برای این منظور استفاده کنید.


شیوه‌های استفاده از برگ‌ های مریم گلی

شیوه‌های زیادی برای دریافت مزایای برگ مریم‌ گلی وجود دارد. اما رایج‌ترین شیوه‌ ها مواردی هستند که در زیر آمده‌اند:

۱. مصرف این گیاه همراه با غذا یا نوشیدنی

برگ‌های مریم‌ گلی برای پخت و پز همراه با جعفری، رزماری و آویشن استفاده می‌شود. این گیاه دارویی در بسیاری از غذاهای اروپایی به کار می‌رود. برای مصرف مریم‌ گلی، می‌توانیم آن را به رسپی‌های مختلف اضافه کنیم. ساده‌ترین راه این است که آن را خشک کنید و به عنوان ادویه‌ای برای مزه‌دار کردن مرغ یا گوشت به کار ببرید. علاوه بر این، برگ‌های این گیاه دارویی را می‌توان برای تهیه‌ی دمنوش مریم گلی استفاده کرد. همچنین می‌توانید آن را در آب خیس بگذارید و بعد از صاف کردن ترکیب، آب حاصل را به عنوان یک نوشیدنی سالم و مفید مصرف کنید.

۲. استفاده از مریم‌ گلی بر روی پوست

امروزه بسیاری از محصولات مراقبت از پوست حاوی برگ مریم گلی هستند از جمله لوسیون بدن، صابون یا سرم. این گیاه دارویی به طور گسترده‌ای با مارک‌های مختلف در بازار به فروش می‌رسد. استفاده از محصولات مراقبتی حاوی مریم‌ گلی بر روی پوست، یک راه ساده برای به دست آوردن مزایای این گیاه برای پوست است.

۳. استفاده از روغن‌ های معطر مریم‌ گلی

برگ مریم‌ گلی می‌تواند به یک روغن معطر تبدیل شود. برگ‌هایی که به روغن معطر تبدیل می‌شوند، معمولا شامل سینئول، برنئول و توژون هستند. انواع مختلفی از روغن معطر مریم‌ گلی در بازار موجود است. این روغن معمولا برای آرامش در آروماتراپی استفاده می‌شود.

مواد مغذی موجود در مریم‌ گلی

در زیر ارزش تغذیه‌ ای برگ‌های مریم‌ گلی را در هر ۱۰۰ گرم می‌بینید:

– کالری : ۳۱۴ کیلوکالری
– چربی : ۷ گرم
– چربی اشباع‌شده: ۱.۸ گرم
– کلسترول: ۰ میلی‌گرم
– سدیم: ۱۱ میلی‌گرم
– کلیوم: ۱ میلی‌گرم
– کربوهیدرات: ۶۱ گرم
– فیبر غذایی: ۴۰ گرم
– شکر: ۱.۷ گرم
– پروتئین: ۱۱ گرم
– کلسیم: ۱.۶ میلی گرم
– آهن: ۲۸.۱ میلی‌گرم
– منیزیم: ۴۲۸ میلی‌گرم
– ویتامین A: ۵.۹ واحد بین‌الملیی
– ویتامین B۶: ۲.۷ میلی‌گرم
ویتامین C: ۳۲.۴ میلی‌گرم


نحوه مصرف مریم گلی / مریم گلی و لاغری

روش های مصرف مریم گلی

۱- مصرف مریم گلی به صورت دمنوش

میتوان برگ های مریم گلی را با آب سرد شسته و در قوری چینی ریخته و به مدت ۲۰ دقیقه با حرارت ملایم روی کتری، اجازه دهید تا دم بکشد.

فواید دم کرده ی مریم گلی

ضدتشنج و در رفع خستگی ذهنی و افزایشی قدرت تمرکز مفید است. جالب است بدانید که برگ های مریم گلی به عنوان رفع کننده سوءهاضمه، نفخ معده، درد شکم است.

مریم گلی محرک رحم است و برای تسکین درد قاعدگی و درمان مشکلات قاعدگی و درمان مشکلات قاعدگی و در درمان گرگرفتگی های دوران یائسگی بانوان استفاده می شود.

البته مادرانی که به نوزاد خود شیر می دهند، باید کمتر از این دمنوش استفاده کنند زیرا باعث کاهش شیر می شود.

دم‌کرده آن به میزان پنج تا شش قاشق در رفع عرق شبانه و عرق ناشی از ضعف که معمولاً در بیماران مبتلا به تب‌های قطع نشدنی دست می‌دهد، اثر معالج دارد.

برای رفع شوره سر و یا بازگرداندن رنگ موی سر کاربرد دارد.

دمنوش مریم گلی برای مقابله با گرگرفتگی

مریم گلی باعث تولید فیتواستروژن می‌شود. فیتواستروژن همان استروژن‌های گیاهی است که می‌تواند مانع افت شدید استروژن در خانم‌ها شود و در نتیجه حالت گرگرفتگی را کاهش می‌دهد. باید بدانید که حالت گرگرفتگی در خانم‌های یائسه به دلیل افت میزان استروژن آن‌ها می‌باشد. این گیاه همچنین حاوی اسید اورسولیک است که خاصیت قابضی و ضدعفونی‌کنندگی دارد. به همین دلیل نیز باعث تنظیم میزان تعریق می‌شود.

دمنوش مریم گلی برای مقابله با نفخ معده

مریم گلی خاصیت ضد اسپاسم دارد و همین خاصیت را در دستگاه گوارش نیز به جا می‌گذارد. در واقع این گیاه پرخاصیت باعث تسکین کرامپ ها یا گرفتگی عضلانی معده می‌شود، دردهای مربوط به عادت ماهانه را تسکین می‌دهد و نقش موثری در حفظ دستگاه گوارش دارد. به خصوص اینکه از سوزش معده جلوگیری می‌کند. از همه مهم تر اینکه مریم گلی یکی از گیاهان فوق‌العاده موثر برای مقابله با نفخ و گاز معده نیز محسوب می‌شود. اگر شما هم از چنین مشکلاتی رنج می‌برید می‌توانید با مشورت با داروساز و یا عطار شروع به مصرف گیاه مریم گلی بکنید.

طرز تهیه دمنوش مریم گلی برای لاغری

مواد لازم

مریم گلی تازه یا خشک ۱۵ گرم
آب ۱ لیتر
آب لیموترش ۱ عدد
عسل ۱ قاشق غذاخوری

روش تهیه

مریم گلی و عسل را به آب جوش اضافه کرده و ۲۰ دقیقه بجوشانید. سپس زیر شعله را خاموش کرده و ۱۵ دقیقه صبر کنید تا دم بکشد. در نهایت دمنوش تان را صاف کنید. سپس آب لیموترش را به آن اضافه کرده و در طول روز میل کنید. می توانید این درمان را تا ۵ روز ادامه دهید و سپس ۵ روز استراحت کنید.

۲- مصرف مریم گلی به صورت عصاره ی آبی یا به شکل تنتور

شاید این سوال برایتان پیش آید که تنتور چیست؟

یکی از بهترین اشکال دارویی گیاهان که از زمان های قدیم مورد استفاده بوده اند محلول های هیدروالکلی (مخلوط آب و الکل) عصاره گیاهان میباشد.

در صورتی که درجه الکلی این محلول ها حدود ۲۵ درصد (۲۵ قسمت الکل و حدود ۷۵ قسمت آب)باشد فراورده تنتور و در صورتی که حدود ۶۰ درصد یا بیشتر باشد به نام الگزیر خوانده میشوند.

READ  انیسون یا بادیان رومی / خواص و مضرات / طبع انیسون یا بادیان رومی

در این روش گیاه خشک و یا تازه در محلول ۲۵ درصد الکل و آب (۲۵ قسمت الکل و ۷۵ قسمت آب) قرار میگیرد.کلیه ی قسمت های گیاه ممکن است مورد مصرف قرار گیرد.در اینجا الکل ضمن استخراج مواد نقش محافظ و ضد میکروب را نیز داراست.تنتور برای بعضی از گیاهان قابل استفاده است و اکثرا تا دو سال میتوان از آن استفاده کرد.تنتور های صنعتی را با الکل اتیلیک تهیه میکنند که برای کاربرد خانگی میتوان آن را رقیق نمود.

مصرف تنتور مریم گلی

تنتور عصاره ی برگ های این گیاه را جهت عفونت های دهان مثل التهاب لثه و لوزه مورد استفاده قرار می دهند.

۳-مصرف مریم گلی به صورت چاشنی خوراکی

نوع دیگر از این گیاه وجود دارد که مریم گلی آناناس نامیده می شود، با یک عطر بسیار شیرین آناناسی که میتوان از آن به عنوان یک چاشنی خوراکی استفاده کرد.

۴- مصرف مریم گلی در آشپزی

در بریتانیا مریم گلی یکی از گیاهان ضروری در کنار جعفری، رزماری و آویشن می باشد. این گیاه در تهیه غذاهای اروپایی، ایتالیایی و خاورمیا نه کاربرد دارد. از این گیاه در کریسمس یا روز شکرگزاری در کنار گوشت بوقلمون کباب شده استفاده میشود.

۵- مصرف مریم گلی به صورت خوردن مستقیم

موجب تقویت و افزایش نیروی جنسی در خانم ها
افزایش میل جنسی بانوان

۶- مصرف مریم گلی به صورت غِرغِره و یا دهان‌ شویه

مریم گلی را دم کرده و به صورت خیلی رقیق در شستن دهان و غرغره کردن استفاده کنید.
مناسب برای گلودرد، التهاب لوزه، زخم‌های دهان و یا بیماری‌های لثه

۷- مصرف مریم گلی به صورت کُمپرس نمودن زخم‌

قرار دادن پارچه خیس شده در محلول دَم‌ کرده مریم گُلی و کُمپرس نمودن زخم‌هایی که دیر خوب می‌شوند، نتیجه ی بسیار خوبی به شما خواهد داد.

۸- مصرف مریم گلی به صورت مخلوط کردن با روغنهای دیگر و مالیدن بر روی عارضه

گیاه مریم گلی برای تسکین تبخال

البته مریم گلی به تنهایی نمی‌تواند از پس این ویروس معروف و مزاحم تبخال بر بیاید؛ اما به عنوان یک گیاه ضد ویروس برای مقابله با مشکل تبخال موثر عمل می‌کند. کافی است چند قطره روغن گیاهی درخت چای یا روغن گیاهی اسطوخودوس را با چند قطره روغن گیاهی مریم گلی مخلوط کرده و در مقدار کمی روغن گیاهی دیگر مانند روغن زیتون رقیق کنید. سپس روغن به دست آمده را روی تبخال بزنید. خواهید دید که خیلی زودتر از آنچه تصورش را می‌کردید از شر این ویروس مزاحم خلاص خواهید شد.

۹- مصرف مریم گلی به صورت اسپری مخصوص

گیاه مریم گلی برای درمان بیماری های عفونی

مریم گلی به دلیل دارا بودن خواص ضدعفونی‌کنندگی، می‌تواند مانع گسترش عوامل عفونت زا شود. خواص آنتی‌اکسیدانی این گیاه نیز باعث کاهش عوامل التهاب زا خواهد شد. علاوه بر این‌ها مریم گلی خواص قابضی دارد و به همین دلیل نیز می‌تواند روان شدن ناشی از التهاب‌ها در مجاری تنفسی را کاهش دهد. مریم گلی با افزایش موضعی تولید گلبول‌های سفید باعث تقویت سیستم ایمنی بدن نیز می‌شود. اکنون که فصل سرما فرارسیده و مشکل سرماخوردگی کم‌کم دامن خیلی‌ها را گرفته است می‌توانید به این گیاه اعتماد کنید. می‌توانید از اسپری‌های مخصوص این گیاه استفاده کنید و یا اینکه با دم کرده‌ی آن قرقره کنید.

۱۰- مصرف مریم گلی به صورت به صورت کپسول و روغن گیاهی

مریم گلی گیاهی با خواص ضدعفونی‌کنندگی است. در نتیجه برای تسکین و درمان جراحات سطحی پوست نیز کارساز و برای ارتقای سلامت و بهداشت دهان و دندان مفید است. این گیاه پرخاصیت از تکثیر باکتری‌های تشکیل‌دهنده‌ی جرم‌های دندانی و تخریب لثه‌ها جلوگیری می‌کند. این گیاه به صورت کپسولهم وجود دارد. می‌توانید با مشورت با پزشک داروساز از کپسول‌های آن برای افزایش سلامت پوست و دهان و دندانتان استفاده کنید.

۱۱- مصرف مریم گلی به صورت مخلوط در خمیر دندان ها

استفاده از خمیردندان‌های حاوی این گیاه برای سلامتی دهان و دندان بسیار مفید است.

۱۲- مصرف مریم گلی برای شستشوی مو

شست و شوی موها با عصاره ی آن(چه دم کردنی و چه جوشانده) ، شوره سر را از بین می برد .

۱۳- مصرف مریم گلی به صورت قرص و قطره

مریم گلی ضدسرطان، ضدآلزایمر، ضدمیکروب، ضدتعریق، آنتی اکسیدان، کاهش دهنده شیر در زنان باردار، و کاهش دهنده میل جنسی، کاهنده قند خون، قاعده آور و پرفشاری خون است همچنین محرک سیستم ایمنی بدن و تا حدی آرام بخش است. میتوان از قرص و قطره ی این گیاه در درمان این بیماری ها استفاده کرد.

۱۴- مصرف مریم گلی به صورت جوشانده

در آنژیم و انواع گلو درد بیشتر از جوشانده غلیظ این گیاه استفاده می شود. ولی اگر جوشانده ی مریم گلی با آب مخلوط شود برای دردهای مفصلی، روماتیسم و حتی راشیتیسم کودکان بسیار مفید و مؤثر است.

۱۵- مصرف مریم گلی به صورت بخور

کمپرس و بخور مریم گلی به تنهایی یا مخلوط با گیاه بابونه ترمیم کننده پوست های متمایل به جوشی شدن است.

روش آماده سازی جوشانده ی مریم گلی

به مقدار لازم مریم گلی را در مقداری آب جوش ریخته و اجازه دهید به مدت ۱۵ دقیقه بجوشد تا حدی که نصف آب بخار شود.

نحوه انتخاب مریم گلی

مریم گلی تازه برگ های معطر و بدون نقاط نرم، لکه دار و یا خشک انتخاب کنید. مریم گلی خشک بصورت کامل، ساییده شده و پودر موجود است. مریم گلی ساییده شده ظاهر نسبتاً نرمی دارد.

نحوه نگهداری مریم گلی

مریم گلی تازه در یک دستمال حوله ­ای پیچیده و درون یک کیسه پلاستیکی به مدت ۴ روز در یخچال نگهداری کنید. این گیاه تازه را به مدت ۱ سال می توان در فریزر نگهداری کرد. آنها را شسته و برگ هایش را خشک کنید، ساقه­ های آن را دور ریخته و در کیسه های مخصوص فریزر قرار دهید. مریم گلی خشک در جای سرد و تاریک و در ظرف در بسته به مدت ۶ ماه نگهداری کنید.


سالویا – Salvia Divinorum

سالویا (مخدر مریم گلی ) Salvia divinorum

سالویا با تحریک گیرنده کاپا می تواند در درمان وترک اعتیاد مواد افیونی موثر باشد مریم گلی به سرعت می تواند باعث ترک و درمان اعتیاد به مواد مخدر افیونی بشود متاسفانه مصرف دوز بالای سالویا ایجاد توهم می کند و به این دلیل استفاده از ان در دین اسلام جایز نیست

سالویا

سالویا گیاهی از خانواده نعناییان است که دارای یک روانگردان بسیار قوی به نام ” سالوینورین” می باشد و در کشور مکزیک بصورت بومی می روید.

سالویا دارای سابقه طولانی مصرف توسط شمن های این منطقه می باشد و از سال ۱۹۹۰ تا به امروز در بسیاری از نقاط دنیا به عنوان روانگردان مصرف می شود.
تاثیر قوی این گیاه با تدخین برگ های خشک شده این گیاه به سختی حاصل می شود به همین دلیل از عصاره (extract) آن که دارای قدرت بالایی می باشد استفاده می شود. بسیاری از کسانی که برای اولین بار این ماده را مصرف می کنند به دلیل عدم یافتن حالت دلپذیر و لذت بخش از مصرف دوباره آن منصرف می شوند .

مواد تشکیل دهنده سالویا (Chemical)

سالوینورین A و سالوینورین B بطور طبیعی هنگام مصرف این گیاه تولید می شود . سالوینورین با دیگر ترکیبات توهم زای طبیعی ( از جمله DMT ، Psilocybin ، Mescaline ) متفاوت است و دلیل این تفاوت آن عدم وجود اتم نیتروژن در مولکول آن می باشد، این ماده جزء دسته Terpenoid می باشد .

طریقه مصرف سالویا

سالویا را در گذشته با جویدن برگهایش مصرف می کردند ولی امروزه هم بصورت تدخینی و هم جویدنی مصرف می شود . زمانی که برگهای سالویا جویده می شود، مایع تلخی که از آن خارج می شود برای مدتی در دهان نگه داشته شده تا به خوبی از طریق دهان جذب شود .

شروع (onset)

زمانی که سالویا تدخین می شود تاثیر آن بسیار بسیار سریع می باشد . اولین تاثیر بین ۶۰-۲۰ ثانیه پس از تدخین ظاهر می شود و اوج تاثیر آن بین ۲-۱ دقیقه پس از مصرف می باشد.

دوره (Duration)

تاثیر اصلی سالویا بین ۱۵- ۵ دقیقه پایان می باشد و دوره پایین آمدن و برگشت به حالت اولیه بین ۴۰-۲۰ دقیقه می باشد.

تاثیرات سالویا

با توجه به مقدار مصرف سالویا تاثیر آن متفاوت می باشد . بطوری که تاثیرات آن در دوز پایین لذت بخش و در دوز بالا بسیار شدید و در برخی مواقع ترسناک و غیر قابل تحمل توسط مصرف کننده می باشد . مصرف کنندگان سالویا در دوز های بالای آن تاثیراتی مانند ( تغییر در ادراک زمان ، سفر به مکان ، سیاره و زمان دیگر ، تجربه زندگی شخص دیگر ، احساس شدید شگفت زدگی و مشاهده تصاویر زنده ) گزارش کرده اند .

موارد منع مصرف سالویا (Contraindications)

– درهنگام رانندگی و یا کار با ماشین آلات سنگین مصرف نشود.
– از یک انسان هوشیار جهت مراقبت استفاده کنید ( در دوز های بالا)
– مصرف آن برای کسانی که در میان تحولات احساسی و روانی در زندگی می باشند توصیه نمی شود .
– مصرف آن برای کسانی دارای سابقه بیماری های روانی و همچنین روحیه نه چندان مساعد هستند توصیه نمی شود زیرا مصرف روانگردان های قوی ممکن است ضربات جبران ناپذیری در سلامت روانی شخص بیمار به همرا داشته باشد.