سرطان، افسردگی و اضطراب: اهمیت دادن به سلامت جسمی و روانی خود برای بهبود بیماری

سرطان , مغز و اعصاب 11 نوامبر 2018

بیماری سرطان با خود افسردگی و اضطراب به همراه دارد

از هر 4 نفری که به سرطان مبتلا می شوند، یک نفر از افسردگی رنج می برد. در این مطلب نحوه شناسایی علائم در خود یا عزیزانتان و کارهایی که می بایست در این رابطه انجام دهید، بیان شده است.

سرطان افسردگی و اضطراب

صرف نظر از سن و سال، مراحل زندگی یا شرایط محیطی، تشخیص سرطان می تواند چشم انداز زندگی و رویکردتان به سلامتی را تغییر دهد.

زندگی توام با سرطان می تواند با خود تغییرات غافلگیر کننده ای در سلامت جسمی، احساسی و روانی به همراه داشته باشد.

تشخیص سرطان اغلب دشوار و دردناک می باشد، همین روند درباره درمان آن هم صدق می کند، حال چه درمان شامل عمل باشد یا شیمی درمانی و جایگزینی هورمون، که می توان به این موارد علائم دیگری نظیر ضعف، خستگی، افکار مبهم یا حالت تهوع را هم افزود.

درشرایطی که فرد مبتلا به سرطان، در حال مدیریت تاثیرات قابل توجهی است که بیماری و درمان آن بروی بدنش داشته، همزمان با تاثیر بالقوه بیماری بر روی سلامت روانی خود مواجه می شود. سرطان احساسات فرد را شدیدا جریحه دار کرده و گاهی خود را در قالب احساس ترس، نگرانی و استرس نشان می دهد.

این احساسات در وادی امر کوچک بوده و قابل مدیریت هستند اما با گذشت زمان بسیار پیچیده شده و کنار آمدن با آنها دشوار می شود، در نهایت نیز در برخی موارد منجر به افسردگی بالینی می شوند.

در این مطلب نحوه شناسایی علائم افسردگی و نگرانی و کارهایی که در زمان مشاهده این علائم در خود یا عزیزانتان می بایست انجام دهید عنوان شده است.

READ  خواب راحت / خواب راحت شبانه / راه های خوابیدن سریع / خوراکی برای خواب راحت / چگونه سریع بخوابیم

برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید مطلب سرطان چیست ؟ و افسردگی و درمان آن را مطالعه نمایید.

افسردگی و سرطان

برای مبتلایان به سرطان، افسردگی امری عادی جلوه می کند. براساس گزارش انجمن سرطان امریکا، از هر 4 فرد مبتلا به سرطانريال یک نفر از افسردگی بالینی رنج می برد.

علائم افسردگی به شرح زیر می باشند:

  • احساس ناراحتی، حس پوچی یا ناامیدی
  • از دست دادن احساس علاقه و لذت نبردن از رویدادها
  • دشواری در تفکر و تمرکز
  • حس خستگی، کوفتگی و فروماندگی شدید
  • کاهش سرعت در تکلم، حرکات و تفکر
  • حالت تهوع، دلدرد، یا مشکلات گوارشی
  • تغییر در حالات، مانند بی قراری و آشفتگی
  • مشکلات مربوط به خواب مانند بی خوابی یا خواب بیش از حد

علائم ذکر شده می توانند با تاثیرات جانبی سرطان و درمان آن درهم آمیزند. شایان ذکر است که عموما افسردگی در مقایسه با احساسات زودگذر ناشی از ناراحتی طولانی تر، شدیدتر و نافذتر است. اگر حس ناراحتی بیش از دو هفته به طول بیانجامد، می توان نتیجه گرفت که فرد سرطانی در حال ابتلا به افسردگی است.

اضطراب و سرطان

اضطراب و نگرانی در سطوح مختلف مانند نگرانی خفیف، متوسط یا شدید می تواند در مبتلایان به سرطان دیده شود. علائم رایج اضطراب به شرح زیر است:

  • نگرانی شدید یا مازاد در مورد مسایل
  • احساس بی قراری یا زود رنجی
  • دشواری در تمرکز کردن
  • گرفتگی بدنی و احساس عدم راحتی

افراد مبتلا به سرطان، زمان زیادی را صرف نگرانی راجع به آینده، خانواده، شغل و مسایل مالی خود می کنند.

این نگرانی سبب از بین رفتن بخش های مختلفی از زندگی آنها شده و توانایی آنها را در عمل کاهش می دهد.

READ  فراموشی / از دست دادن حافظه / درمان فراموشی / انواع از دست دادن حافظه

نگرانی در صورت طولانی شدن دوره می تواند در قالب حملات عصبی نمایان شوند. حملات عصبی دوره هایی از اضطراب شدید هستند که معمولا کمتر از 10 دقیقه طول می کشند (اگرچه برخی افراد عنوان نموده اند که حملات عصبی آنها بیشتر از 10 دقیقه به طول انجامیده است).

برخی از علائم حمله عصبی به شرح زیر است:

  • افزایش ضربان قلب
  • کم آوردن نفس
  • احساس بی حسی، سرگیجه و حواس پرتی
  • داغ شدن پشت پلک یا عرق سرد

برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید مطلب اضطراب و درمان آن را مطالعه نمایید.

نکاتی در رابطه با نحوه کنار آمدن با سرطان، اضطراب و افسردگی

برای کسی که در حال مبارزه با سرطان است، چالش های مربوط به اضطراب و افسردگی می تواند دلهره آور باشد. توجه به سلامت روانی می تواند منابع بیشتری برای اهمیت دادن به سلامت جسمیتان در اختیارتان قرار دهد. در هنگام شروع فرایند مدیریت سلامت روان، اجتناب از مهارت های منفی مقابله، صادق بودن و رفتار مناسب با اطرافیان و درخواست کمک از آنها حائز اهمیت است.

چه کارهایی نباید انجام دهید:

  • با اجتناب از بیماریتان به دور شدن آن از خود امیدوار نباشید. نگرانی در سطوح بالاتر به ندرت بدون مواجه شدن با بیماری تسکین می یابد.
  • دیگران را با گفتن اینکه حالتان خوب است به اشتباه نیاندازید، این در حق شما و دیگران رفتار عادلانه ای نیست. رویکر صحیح صحبت کردن درباره حال نامساعدتان و اجازه درک این مساله از جانب اطرافیان است.
  • برای کاهش افسردگی و اضطراب از نوشیدنی های الکلی استفاده نکنید. خود درمانی به احتمال زیاد باعث بهبود علائم بیماری نمی شود، بلکه می تواند سبب تشدید آنها شود.
READ  بی خوابی و راه های درمان بی خوابی

چه کارهایی را باید انجام دهید:

  • رفتارها واحساسات خود را بپذیرید. هر آنچه شما احساس می کنید، فکر می کنید یا انجام می دهید اشتباه نیست، تحت آزمایش بودن و تشخیص سرطان برای هر فردی می تواند بسیار دشوار باشد. یک قدم به عقب بردارید و احساسات خود را قبل از تلاش برای تغییر آنها بپذیرید.
  • با پزشکتان یا کسی که دوستش می دارید درباره احساسات و افکارتان صحبت کنید. کنار آمدن با اضطراب و افسردگی نزد خودتان می تواند بسیار دستپاچه کننده باشد. صحبت کردن با کسی که به او اعتماد دارید، می تواند به شما در پردازش، قبول یا حتی تصدیق احساساتتان کمک شایانی کند و حتی سبب فراهم شدن راهی برای کنار آمدن با بیماری گردد.
  • بر روی سلامتی جسمیتان تمرکز کنید. وقتی سلامتی رو به زوال می رود، برخی از افراد با ناامیدی از توجه به نیازهای جسمی خود دست می کشند. هرچند حالا زمان آن فرا رسیده که تغذیه خوب و استراحت کافی داشته باشید، و طی زمان تشخیص و درمان بیماری به بهترین شکل ممکن به انجام ورزش و تمارین جسمانی بپردازید.

سرطان بروی سلامت جسمی و روانی تاثیر می گذارد. شما می توانید با درک تاثیرات کلی، تشخیص اینکه در این بیماری تنها نیستید و درخواست کمک و حمایت، به جنگ سرطان بروید.