سرخی گونه / درمان قرمزی گونه / دلایل سرخ شدن صورت

پوست و مو 22 آگوست 2018

سرخی گونه / درمان قرمزی گونه / دلایل سرخ شدن صورت

خیلی ها شاید فکر کنند که داشتن گونه سرخ نشانه سلامت فرد می باشد. معمولا طراحان مد و آرایش نیز افراد را به سرخ کردن گونه ها با مواد آرایشی تشویق می کنند. به هر حال، سرخی گونه ها لزوما نشان دهنده سلامتی و نشاط در فرد نمی باشد. سرخ شدن گونه ها با گشاد شدن رگ های سطحی پوست صورت اتفاق می افتد.

در بسیاری از مواقع، بدن بنابه دلایل مختلف واکنش های بی خطری از این قبیل از خود نشان می دهد. برای مثال بدن در هوای سرد، سعی می کند خود را گرم کند. البته سرخی گونه ها می تواند نشانه بیماری جدی تری باشد. افراد بایستی درباره دلایل و علائم احتمالی بروز سرخی گونه ها اطلاع داشته باشند. در این مقاله سعی داریم تا شما را با 9 دلیل سرخ شدن گونه ها آشنا کنیم. بعضی از این دلایل خطری برای فرد ندارند اما برخی ممکن است نیاز به درمان پزشکی داشته باشند. پس با فارس ایندکس همراه شوید.

آکنه

اکنه و تاثیر آن بر روی سرخ شدن گونه و صورت

از شایع ترین مشکلات پوستی در دنیا می توان به آکنه اشاره کرد. با مسدود شدن منافذ پوست صورت، آکنه رخ می دهد و سبب قرمزی نواحی درگیر از جمله گونه ها می شود. در هنگام پوست ریزی سلول های مرده پوست، این سلول ها به سطح پوست می آیند و به صورت طبیعی ریخته می شوند. سبوم نام چربی پوست است که سبب آبرسانی به پوست می شود اما می تواند در بعضی از افراد موجب اختلال در این فرآیند شود. بدین ترتیب، سلول های مرده پوست و سبوم با یکدیگر ترکیب می شوند و در منافذ پوست گیر می افتند. همچنین با مسدود شدن منافذ و گیر افتادن باکتری ها و ایجاد عفونت در زیر پوست، آکنه بروز پیدا می کند. باکتری ها به سرعت تکثیر پیدا کرده و سبب قرمزی و تورم پوست می شوند.

درمان سرخی گونه به واسطه آکنه

آکنه را می توان بدون مراجعه به پزشک از طریق درمان خانگی و طبیعی، درمان کرد. توصیه های انجمن پوست آمریکا در این مورد عبارت اند از:

  • صورت خود را دو بار در روز با آب گرم شستشو دهید.
  • صورت خود را پس از تعریق بشویید.
  • موها به ویژه موهای چرب خود را به صورت مرتب با شامپو بشویید.
  • با پوست خود با ملایمت رفتار کنید و از اسکراب و محصولات پوستی خشن استفاده نکنید.
  • به صورت تان دست نزنید.
  • از ماندن زیر آفتاب و برنزه کردن پوست خود اجتناب کنید.
  • مشکلات پوستی را به صورت طبیعی درمان کنید.
  • از ترکاندن جوش ها پرهیز کنید.

بیشتر بخوانید:

درمان خانگی انواع جوش


آکنه روزاسه

اکنه روزاسه و تاثیر آن بر روی سرخ شدن گونه و صورت

یکی از مشکلات پوستی شایع و ناشناخته، آکنه رزاسه می باشد. بر اساس آمارهای گزارش شده توسط انجمن ملی رزاسه آمریکا، بیش از 16 میلیون نفر از مردم آمریکا به آکنه رزاسه مبتلا هستند و بسیاری از آنها از این مشکل پوستی خود اطلاعی ندارند. روی سطح پوست صورت شخص مبتلا به آکنه رزاسه، نقاط کوچک متورم شبیه آکنه وجود دارد که سبب قرمزی صورت وی می شوند. افراد اغلب این مشکل پوستی را با برخی بیماری های دیگر اشتباه می گیرند. افراد مبتلا به آکنه رزاسه بیان می کنند که به خاطر این مشکل پوستی، احساس خجالت می کنند و تمایلی به حضور در اجتماعات ندارند. بر اساس گزارشات حاصل از تحقیقات انجام شده توسط انجمن ملی رزاسه، 90 درصد افراد مبتلا به آکنه رزاسه به دلیل مشکل پوستی که دارند از عزت نفس و اعتماد به نفس کمتری برخوردار هستند.

READ  سفید شدن مو / درمان سفید شدن مو در طب سنتی / تقویت مو / جلوگیری از سفید شدن مو و ریزش مو

درمان سرخی گونه به واسطه آکنه رزاسه

آکنه رزاسه درمان مشخصی ندارد اما بی توجهی به این مشکل پوستی وضعیت آن را بدتر خواهد کرد. در هر صورت، افراد مبتلا به این وضعیت می توانند مشکل خود را مدیریت کنند. برای این منظور بایستی به متخصص پوست مراجعه کرده و با توجه به علائم این بیماری مناسب ترین روش درمانی برای فرد در نظر گرفته شود.

حساسیت غذایی

حساسیت غذایی و تاثیر آن بر روی سرخ شدن گونه و صورت

غذاهای تند و حاوی ادویه می توانند باعث قرمزی پوست صورت شوند. ترکیبات موجود در این نوع غذاها ممکن است به سیستم عصبی مرکزی آسیب برسانند. این شرایط همانند قرار گرفتن در معرض گرما باعث منبسط شدن رگ های موجود در پوست می شود. واکنش مشابه دیگری که بدن از خود نشان می دهد عرق کردن است.

درمان سرخی گونه به واسطه حساسیت غذایی

بهترین روشی که می توان در پیشگیری از قرمز شدن صورت ناشی از خوردن غذاهای تند اتخاذ کرد پرهیز از غذاهایی است که باعث ایجاد حساسیت می شوند. غذاهای حاوی فلفل تند و غذاهای داغی مانند سوپ می توانند سبب حساسیت شوند. محدود کردن مصرف فلفل و ادویه در غذا و پرهیز از خوردن غذا به صورت داغ به کاهش احتمال بروز قرمزی صورت کمک می کند.

دارو

دارو و تاثیر آن بر روی سرخ شدن گونه و صورت

بعضی از داروهای خاص ممکن است موجب سرخی گونه و صورت شوند. این حالت به دلیل ترشح هیستامین توسط سیستم ایمنی بدن در برابر دارو می باشد. این نوع داروها به ترتیب زیر می باشند:

  • مواد مخدر؛ مانند: مورفین
  • نیاسین
  • نیترو گلیسیرین
  • آمیل نیتریت و بوتیل نیتریت
  • مسدود کننده های کانال کلسیم
  • سیلدنافیل سیترات (ویاگرا)
  • تریامسینولونن خوراکی
  • ریفامپین

درمان سرخی گونه به واسطه دارو

برای مقابله با اثرات هیستامین، مصرف آنتی هیستامین و داروهای ضد آلرژی توصیه می شود. در بعضی موارد، فرد برای رهایی از اثرات هیستامین تصمیم به قطع دارو می گیرید. قطع دارو نیازمند دستور پزشک می باشد. پزشک گزینه های مناسب درمانی جهت خنثی کردن واکنش های ناشی از حساسیت را به بیمار پیشنهاد می کند.

READ  انواع جوش با عکس / علت جوش صورت / درمان خانگی انواع جوش و اکنه

بیشتر بخوانید:

داروهای ممنوعه در بارداری


گر گرفتگی

گر گرفتگی و تاثیر آن بر روی سرخی گونه و صورت

گر گرفتگی معمولا با شروع شدن فرآیند یائسگی در فرد رخ می دهد. به گرمای شدیدی که فرد به مدت 30 ثانیه تا 10 دقیقه احساس می کند، گر گرفتگی می گویند. صورت فرد ممکن است حین گر گرفتی قرمز یا داغ شود. پزشکان هنوز از دلایل دقیق گر گرفتگی مطمئن نیستند. اما با این وجود معتقدند که استروژن نقش موثری در تنظیم دمای بدن ایفا می کند. مغز پیام گرمای شدید بدن را دریافت می کند. سپس در واکنش به این حالت، تعریق و سرخی صورت اتفاق می افتد. میزان استروژن در طول فرآیند یائسگی کاهش می یابد.

درمان سرخی صورت به واسطه گر گرفتگی

برای پیشگیری از گر گرفتگی بایستی از مواردی که سبب بروز این حالت در فرد می شوند، پرهیز کنید. این موارد عبارت اند از:

  • سیگار کشیدن
  • حمام گرم
  • قرار گرفتن در معرض هوای گرم
  • الکل
  • غذاهای تند و حاوی ادویه
  • کافئین

رعایت مواردی از قبیل: داشتن رژیم غذایی سرشار از غذاهای گیاهی، تغییر سبک زندگی و انجام ورزش سبب ایجاد آرامش بیشتر در فرد می شود. در صورتی که رعایت موارد ذکر شده تاثیر گذار نیست بایستی به پزشک مراجعه کنید.

لوپوس

لوپوس و تاثیر آن بر روی سرخی گونه و صورت

لوپوس یک نوع بیماری خود ایمنی می باشد که سیستم ها و ارگان های بدن از جمله پوست را مورد حمله قرار می دهد. یکی از علائم این بیماری بروز کهیر پروانه ای شکل به رنگ قرمز مایل به قهوه ای در فاصله بین گونه ها و پل بینی می باشد. با شدت گرفتن بیماری، کهیر به صورت آفتاب سوختگی نمایان می شود. به این نوع کهیر، راش پروانه گفته می شوند.

درمان سرخی صورت به واسطه لوپوس

برای کنترل لوپوس بایستی به پزشک مراجعه کنید. امکان بهبود کامل این بیماری وجود ندارد و تنها کنترل بیماری و کاهش مشکلات ناشی از این بیماری میسر می باشد.

اگزما

اگزما و تاثیر آن بر روی سرخی گونه و صورت

با ظاهر شدن کهیر و بروز علائمی مانند: قرمزی، خارش و تورم پوست، فرد به اگزما مبتلا شده است.

این بیماری اغلب برای اولین بار در سنین زیر 5 سال رخ می دهد و ممکن است با بزرگ تر شدن فرد همچنان باقی بماند.

بر عکس برخی از بزرگسالان نیز ممکن است با بالا رفتن سن شان به اگزما مبتلا شوند.

برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید مطلب اگزما و درمان آن را مطالعه نمایید.

درمان سرخی صورت به واسطه اگزما

اگزما درمان خاصی ندارد. البته انواع بسیاری از کرم ها و داروهایی وجود دارند که علائم ناشی از آن را کاهش می دهند.

آفتاب سوختگی

افتاب سوختگی و تاثیر آن بر روی سرخی گونه و صورت

قرار گرفتن بیش از حد لزوم در معرض آفتاب، موجب آفتاب سوختگی پوست می شود. بسیاری از افراد در طول زندگی خود ممکن است آفتاب سوختگی را تجربه کرده باشند. معمولا بخش هایی از بدن مثل صورت که بیشتر در معرض آفتاب قرار دارند، دچار آفتاب سوختگی می شوند.

READ  درمان آکنه با طب سنتی / درمان جوش در طب سنتی / نسخه های رایج طب سنتی برای درمان جوش و آکنه

درمان سرخی صورت به واسطه آفتاب سوختگی

استفاده از کرم ضد آفتاب و پرهیز از قرار گرفتن در معرض آفتاب در ساعات اوج تابش نور خورشید، می تواند به پیشگیری از بروز آفتاب سوختگی کمک کند. در صورت دچار شدن به آفتاب سوختگی به منظور کاهش ناراحتی ناشی از این حالت نکات زیر را رعایت کنید:

  • حمام سرد بگیرید.
  • از کرم مرطوب کننده عاری از مواد نفتی استفاده کنید. این نوع کرم را می توانید به صورت آنلاین خریداری کنید.
  • اجازه دهید تاول ها بهبود یابند و از ترکاندن آن ها پرهیز کنید.
  • برای جلوگیری از کمبود آب بدن، به مقدار فراوان آب بنوشید.

همچنین داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی مانند: ایبوپروفن می توانند به کاهش قرمزی، ورم و درد ناشی از آفتاب سوختگی کمک می کنند.

الکل

مصرف الکل اگرچه در بروز سرخی صورت نقش زیادی ندارد اما می تواند سبب بروز این حالت در فرد شود. با نوشیدن الکل و پردازش آن توسط بدن، ترکیبی بنام استالدئید در بدن بوجود می آید.

بدن برخی از افراد قادر به پردازش این ترکیب نمی باشد.

درنتیجه این ترکیب وارد خون می شود و موجب قرمزی صورت خواهد شد. بر اساس گزارشات آماری، مردم آسیای شرقی در مقایسه با غربی ها بیشتر دچار این حالت می شوند.

مطالعات حاضر در این زمینه نشان می دهند که افزایش میزان استالدئید در بدن، احتمال ابتلا به سرطان های خاص را افزایش می دهد. اگرچه در حال حاضر این تحقیقات نتایج قطعی را در بر ندارند.

زمان مراجعه به پزشک برای درمان سرخی گونه

زمان مراجعه به پزشک برای درمان سرخی گونه و صورت

در بسیاری از موارد ابتلا به سرخی گونه ها نیازی به مراجعه به پزشک نیست. در این شرایط، کنترل و درمان خانگی امکان پذیر می باشد. اما در صورت بروز هر یک از علائم زیر به پزشک مراجعه کنید:

  • در صورتی که قرمزی صورت بیش از یک هفته به طول بکشد.
  • آکنه مزمن
  • چنانچه سرخی صورت در حدی باشد که موجب کاهش عزت نفس و اعتماد بنفس فرد شده باشد.
  • بروز سرخی پروانه ای شکل در صورت

همچنین لازم است درباره بروز نشانه های خطرات احتمالی اطلاعات کافی را در این باره کسب کنید. در صورتی که سرخی صورت همراه با علائمی مانند زیر همراه باشد فورا به پزشک مراجعه کنید:

  • خس خس سینه
  • کهیر
  • مشکل تنفسی
  • تورم داخل دهان یا گلو
  • سرگیجه یا سبک شدن سر

کلام آخر:

برخی از افراد از سرخی گونه خود احساس خجالت می کنند، اما این حالت معمولا نگران کننده نمی باشد. در صورتی که این حالت باعث اضطراب و یا بروز هر گونه علائم شدید تری در شما شود ویا درمان آن فایده ای نداشته باشد حتما به پزشک مراجعه کنید.


بیشتر بخوانید:

درمان چین و چروک صورت