هلیله / هلیله زرد / هلیله سیاه / خواص و مضرات هلیله / هلیله سیاه برای لاغری / هلیله سیاه برای مو / هلیله سیاه برای چشم

هلیله / هلیله زرد / هلیله سیاه / هلیله کابلی / خواص هلیله / مضرات هلیله / هلیله سیاه برای لاغری / هلیله سیاه برای مو / هلیله سیاه برای چشم

هلیلهدر طب سنتی هلیله از داروهای بسیار قدیمی و مفید است که خواص زیادی دارد. در این مقاله همه چیز را درمورد هلیله بیان خواهیم کرد : هلیله به انگلیسی Myrobalan درختی است به ارتفاع حدود 25 متر دارای برگ های متناوب، بیضوی دراز و یا مدور که دارای پهنک بزرگ با رگبرگ های قوسی، گل های آن نر و ماده سفید، کدر با بوی ناپسند به صورت سنبله های منفرد که مجتمع شده و به شکل گل آذین پانیکول در قسمت انتهای شاخه ها پدید می آیند. میوه گیاه هلیله گوشت دار بیضی شکل به رنگ زرد مایل به خاکستری. میوه گیاه موقع نرسیدن سیاه رنگ است که آن را به صورت نارس می چینند و به آن هلیله سیاه، و رسیده آن به نام هلیله زرد یا هلیله کابلی نام دارد. این گیاه دارای گونه های مختلف است.

هلیله / هلیله زرد / هلیله سیاه / هلیله کابلی / خواص هلیله / مضرات هلیله / هلیله سیاه برای لاغری / هلیله سیاه برای مو / هلیله سیاه برای چشم

هلیله چیست

تیره Combertaceae
نام علمی Terminalian Chebula Retz

خواص هلیله

هلیله سیاه به عنوان ملین بسیار قوی و جهت رفع دل درد به کار می رود. این گیاه مقوی معده و خلط آور است و به عنوان باد شکن، ضد کرم و ضد اسهال خونی، مدر مصرف دارد. در درمان گلودرد، استفراغ و آسم مصرف دارد. میوه نارس گیاه اشتهاآور است. از گرد میوه خشک آن جهت معالجه زخم و خونریزی لثه استفاده می کنند. در احتباس ادراری و دفع سنگ مثانه و آب آوردن شکم و بواسیر خونی استفاده می شود. هلیله زرد جهت درمان سردرد و فراموشی و تقویت حواس موثر است. گرد سوخته هلیله برای تقویت دندان و لثه مفید است و خون بواسیر را بند می آورد. جوشانده و خیسانده آن بهتر است ولی اشخاصی که تب دارند نباید مصرف کنند. هلیله کابلی برای درمان هموروئید و فراموشی و سردرد مفید است.


هلیله زرد (پوست)

نام دیگر هلیله زرد : اهلیج اصفر – اطریفل صغیر – هلیج زرد

طبع هلیله زرد

طبع هلیله زرد سرد و خشک است.

خواص هلیله زرد

هلیله زرد برای درمان این بیماری ها مفید است: مقوی حواس پنجگانه – جذام – سستی چشم و آبریزش آن (بر چشم کشیدن) – دافع صفرا و بلغم (پوست را در آبغوره خیس کرده و بعد صاف کنید. هر روز 2 قاشق میل کنید) – معده (با قند هر صبح) – دباغی معده – اعصاب – حافظه – گرفتگی و حالات خفقان – سردردتهوع – دافع اخلاط مضر و غلیظ – روشن کننده رنگ چهره – زخم های مفصلی – استسقاء – باد بواسیر – تقویت بینایی – مننژیت صفراوی – یبوست (10 گرم پوست در آبغوره خیس کنید و صاف کنید. ناشتا میل کنید) – نقرس – اسید اوریک – رماتیسم – ورم طحال – پادرد – کمردرد – سکته – اختلالات کبد – ناخنک چشم (ساییده پوست با گلاب خیس کنید هر صبح و شب 5 قطره) – برص (مربا)

مضرات هلیله زرد

تب

درباره هلیله زرد بیشتر بدانیم:

خواص هلیله زرد چیست

خواص هلیله زرد شامل تقویت معده، حافظه، قوای فکری و بینایی است. از خواص هلیله زرد برای تسکین درد مفاصل، سر درد و رفع سفیدی مو استفاده میشود.

یکی از گیاهان دارویی که در طب اسلامی به مصرف آن اشاره شده و از خواص درمانی بیشماری برخوردار است، گیاه دارویی هلیله زرد نام دارد. حضرت علی علیه السلام درباره مصرف این گیاه فرموده‌اند: اگر مردم می‌دانستند که هلیله زرد را چه خاصیتی است هم‌ وزن طلا آن را می‌خریدند. گیاه دارویی هلیله دارای انواع مختلفی بوده، هلیله سیاه، هلیله زرد، هلیله هندی، هلیله کابلی و هلیله چینی از انواع گوناگون این گیاه محسوب میگردند که هریک دارای خواص درمانی ویژه خود است ولی همه انواع این گیاه برای درمان بیماری مراره و جزام مفید هستند.

از هلیله کابلی در درمان سردرد استفاده شده و استفاده از این گیاه باعث تقویت هوش و عقل میشود. هليله کابلی سودا و بلغم را خارج مي کند و می گويند داروی قولنج و درمان تب های کهنه است. خواص هلیله سیاه نیز بسیار گسترده بوده، تقویت حافظه، تقویت معده و کمک به هضم غذا از مهمترین خواص هلیله سیاه است، همچنین در طب سنتی از آن به عنوان اکسیر طول عمر یاد شده، هليله سياه سودا را بيرون می آورد و در علاج بواسير مفيد است.

از خواص هلیله زرد در طب سنتی براي بيرون راندن صفرا و بلغم استفاده میشود، مصرف آن تپش قلب و علت ناشی از ترس را درمان می‌کند. برای آشنایی بیشتر با خواص هلیله زرد با ما همراه باشید.

خواص هلیله زرد (طبیعت و خواص درمانی)

به طور کلی مزاج همه گونه‌های گیاه دارویی هلیله سرد و خشک است ولی طبع هلیله زرد از نوع سیاه آن گرمتر است. برخی خواص دارویی این گیاه مفید عباتند از:

تقویت مغز و اعصاب

استفاده از هلیله زرد برای تقویت قوای فکری و مغز بسیار مفید است، همچنین این گیاه حواس پنجگانه را تقویت کرده و نیرو دهنده اعصاب است. در طب سنتی توصیه شده برای افزایش حافظه روزی یک دانه هلیله زرد خورده شود.

تقویت معده

از دیگر خواص هلیله زرد تقویت معده است و سستی معده را درمان میکند. افرادی که بعد از صرف غذا دچار ترشی معده میشوند، لازم است پودر هلیله را به مقدار کم بعد از غذا میل کنند.

برای درمان دل پیچیده مصرف هلیله زرد بسیار مفید است، به این منظور، ۵ گرم از گیاه هلیله زرد را در آب جوش خیس کرده و صبح ناشتا به مدت دو روز مصرف شود. برای تقویت معده میتوان مقدار کمی از آن را با قند کوبیده و صبح ناشتا میل شود.

تقویت نور چشم و بینایی

از این گیاه برای زیاد شدن نور چشم، تقویت بینایی و درمان برخی ناراحتی‌های چشم استفاده میشود. به این منظور میتوان ۱۰ گرم صبر زرد، ۱۰ گرم کندر، ۱۰ گرم هلیله زرد و ۱۰ گرم از گیاه مسطکی را با یکدیگر مخلوط کرده، بعد از غذای ناهار و شام یک گرم مصرف نمود.

READ  پای شیر / گیاه پای شیر / پای شیر چیست / خواص پای شیر / رجل الاسد

برای رفع سستی چشم و آبریزش آن، میتوان آن را همانند سرمه به چشم کشید. به طور کلی برای تقویت بينايی روزی يك عدد هلیله ميل شود.

درمان درد مفاصل

تسکین دردهای مفصلی به ویژه درد آرنج و زانو از مهمترین خواص هلیله زرد میباشد. به این منظور لازم است، هلیله زرد را به همراه صبر زرد (آلوئه‌ورا) و سورنجان هر کدام به میزان ۱۰ گرم با یکدیگر مخلوط نموده، کوبیده شود و سپس آن را با گلاب مخلوط نمایید. خمیر به دست آمده را به صورت حب‌های کوچکی هم اندازه نخود در آورده، روزی ۳ حب میل شود.

به طور کلی استفاده از این گیاه برای مبتلایان به پا درد و کمر درد خوب است.

تسکین سر درد

هلیله زرد برای سردردهای ناشی از صفرا مفید می‌باشد، به این منظور هر شب یک گرم از این گیاه میل شود.

رفع سفیدی مو

برای جلوگیری از سفیدشدن مو به مدت یک سال روزی یک عدد از گیاه هلیله زرد را کوبیده با کمی آب میل شود یا این که روزی یک عدد داخل دهان گذاشته بمکید.

طریقه مصرف هلیله زرد

میوه این گیاه، تخم مرغی شکل و به رنگ زرد است و تازه آن به اندازه یک زردآلو است و خشک آن مانند زردآلوی خشک شده است که هسته در آن قرار دارد. هنگام مصرف به منظور درمان بیماریها، باید آن را شکست و هسته را دور انداخت و سپس پوست و گوشت آن را استفاده کرد.

مضرات هلیله زرد

استفاده از این گیاه برای افرادی که تب دارند مضر میباشد. زنان باردار و شیرده در مصرف این گیاه بایستی احتیاط کنند و با نظر پزشک مصرف شود.


هلیله سیاه

نام دیگر هلیله سیاه : اهلیج هندی – اهلیه سیاه – هلیه هندی

طبع هلیله سیاه

طبع هلیله سیاه سرد و خشک است.

خواص هلیله سیاه

هلیله سیاه برای این موارد مفید است: حافظه (روزی یک عدد مکیده شود یا بصورت پودر در کپسول میل شود) – تقویت بینایی – تورم لثه (مضمضه با جوشانده) – جذام – تقویت معده – دباغی معده – مدر – دافع سودا – بواسیر – تصفیه خون – روده – اسهال (بو داده) – خوشبویی دهان (در دهان نگه داشتن) – تقویت مو – جلوگیری از سفید شدن مو (یک سال روزی یک حب به صورت پودر در کپسول میل کنید) – درد طحال – یبوست (قبل از خواب) – سیاه کردن مو (با زاج و مازو در سرکه حل کنید و پماد کنید) – سوءهاضمه (شبی یک عدد) – مالیخولیا (پخته) – پادرد – سردرد (مربا)

مضرات هلیله سیاه:

زردی رخسار – تب – کبد – تورم غدد لنفاوی

درباره هلیله سیاه بیشتر بدانیم:

خواص درمانی هلیله سیاه و روش‌های مصرف

درمان یبوست :

برای برطرف کردن یبوست‌ های مزمن می‌توانید به مدت چهل شب بدون وقفه از هلیله سیاه استفاده کنید. برای این منظور باید هلیله سیاه ریز و سفت را تمیز کرده سپس دویست گرم آن را کوبیده و بعد از هر شب به مدت چهل شب پنج گرم آن را روی زبان بریزید و بعد از آن آب بخورید. در صورت انجام مداوم این کار یبوست برطرف خواهد شد.

پیشگیری از سفید شدن موی سر :

افرادی که دچار سفیدی مو در سر هستند باید به مدت حداقل یک سال هر شب نیم ساعت بعد از هر وعده غذایی یک قاشق کوبیده آن را به همراه آب بخورند. به طور حتم جواب خواهند گرفت.

کوچک کردن شکم :

برای کوچک کردن شکم باید به مدت چهل شب هر شب یک عدد هلیله را نیم‌کوب کرده و مصرف کنید بصورتیکه شب اول یک عدد و شب‌های بعد یک عدد اضافه شود تا روز چهلم که چهل عدد می‌شود. سپس از شب چهلم یک عدد از هلیله سیاه کم شود تا آنکه تعداد مصرفی آن برگردد به شب اول.

از بین بردن بوی بد دهان :

اگر از بوی بد دهان رنج می‌برید حتما این گیاه را امتحان کنید. به این منظور می‌توانید به مدت یک هفته یک دانه کوچک هلیله را در دهان بمکید. به مرور بوی بد دهان را از بین می‌برد.

تقویت کردن کبد :

برای تقویت کبد یک قاشق سوپ خوری نرم شده آن را در مقداری ماست حل کرده و بعد از هر غذای ظهر و شب به مدت ده روز بخورید.

تقویت کردن معده :

برای هرگونه ناراحتی معده به مدت سه روز صبح ناشتا یک قاشق مرباخوری هلیله سیاه کوبیده شده را روی زبان ریخته و بعد از آن مقداری آب گرم بنوشید.

تقویت کردن چشم :

برای تقویت نور چشم آن را کوبیده به مدت سه الی چهار هفته هر صبح قبل از طلوع آفتاب و قبل از خوردن صبحانه یک قاشق مرباخوری سر پر از آن را در دهان ریخته بلافاصله روی آن آب بنوشید.

اسهال :

از هلیله سیاه برای بند آوردن اسهال نیز استفاده می‌شود. آن را کمی برشته کرده و بکوبید. سپس یک قاشق سوپ خوری از آن را روی زبان ریخته و بعد از آن آب گرم بنوشید.

هلیله سیاه و سفیدی مو (درمان گیاهی سفیدی مو)

در کتب طب سنتی درباره هلیله سیاه و سفیدی مو آمده است که، چنانچه کسی یک سال یا بیشتر بطور مداوم هلیله سیاه را مصرف کند، موها را سیاه می‌کند.
سفید شدن موها علت‌های مختلفی دارد، بیشترین دلیل سفید شدن موها در سن جوانی مربوط به عوامل ژنتیکی، وراثت، شرایط محیطی و استرس است. به طور کلی سفید شدن موها زیر سن ۲۰ سال در نژاد سفیدپوست و زیر۳۰ سال در نژاد سیاه پوست سفیدی زودرس تلقی می‌شود، همچنین بر اساس آمار بسیاری از مردان زودتر از زنان همسال خودشان دچار سفیدی موها میشوند. مطالعات نشان داده، سفید شدن زودتر از موعد موها اساسا ژنتیکی بوده و اگر پدر و مادر یا پدر بزرگ و مادربزرگ شما در سن پایین با موهای سفید مواجه شده‌اند، به احتمال زیاد شما هم زودتر از سایرین موهایتان سفید خواهد شد و از طرفی استرس و فشارهای عصبی طولانی مدت، اضطراب، هیجان، غم و ناراحتی، برخی بیماری‌ها نظیر بیماری‌های تیروئید و تغذیه نامناسب و رژیم‌های لاغری برای مدت طولانی در سفیدی زودتر از موعد موها موثر هستند.

READ  اسپیره / اسپیره چیست / مشخصات گیاه اسپیره / خواص اسپیره

درمان گیاهی سفیدی مو

براساس دیدگاه متخصصان طب سنتی و طبیعت درمانگران اصلاح هریک از اختلال‌های بدن میتواند به کاهش روند سفیدی مو و در نهایت پیشگیری از سفید شدن موها منجر شود. بر اساس طب سنتی برخی گیاهان دارویی نظیر سیر، ترکیب روغن حنا و نارگیل، برخی ماسک‌های گیاهی مانند گیاه مریم گلی، برگ درخت گردو، قهوه و روناس، لوسیون برگ درخت انجیر، هلیله سیاه و … برای رفع سفیدی مو موثر هستند. در ادامه این مطلب با خواص و ارتباط بین هلیله سیاه و سفیدی مو آشنا شوید.

خواص هلیله سیاه

یکی از گیاهان دارویی مفید هلیله سیاه نام دارد. طبع این گیاه سرد خشک بوده برخی خواص دارویی آن عبارتند از:

از تقویت کننده‌های معده به حساب می‌آید و سیستم گوارشی را برای هضم غذا تحریک می‌کند. همچنین از دیگر خواص آن برای دستگاه گوارش، درمان سوزش سردل، درمان اسهال و رفع یبوست بوده، مصرف آن پس از غذا، اسیدیته معده را خنثی می‌کند.
جویدن هر شب هلیله سیاه به طور متناوب، بیماری آسم را به حداقل کاهش می‌دهد.
استفاده از گیاه هلیله، باعث تقویت بینایی و افزایش نور چشم میشود، همچنین برای درمان ناراحتی‌های چشمی، چشم را با دم کرده آن شست و شو دهید، علاو بر این برای برطرف کردن سیاهی دور چشم موثر است.
جویدن روزانه مقداری از گیاه هلیله، به صورت ناشتا، بیماری‌های متعدد از جمله بواسیر، قولنج و یبوست و آسم را درمان می‌کند.
مصرف پودر شده آن، خون را تصفیه می‌کند.
این گیاه تقویت کننده حافظه بوده، برای افزایش قوای فکر مفید است.
یکی از مهمترین خواص هلیله درمان سفید مو است.

هلیله سیاه و سفیدی مو

استفاده از هلیله سیاه برای رفع سفیدی مو، سیاه شدن مجدد موهایی که سفید شده‌‌اند و پیشگیری از افزایش موهای سفید مفید است. توصیه شده برای سیاه شدن موهای سفید یک یا دو سال هر روز صبح پس از بیدار شدن از خواب به اندازه یک تا دو عدد هلیله سیاه مصرف شود. در کتب طب سنتی درباره هلیله سیاه و سفیدی مو آمده است که، چنانچه کسی یک سال یا بیشتر به مصرف هلیله سیاه مداومت کند، موها را سیاه می‌کند. در سیاه شدن مو تاثیرش خوب بوده و جلوی سفید شدن مو را می‌گیرد و مزاج را اصلاح و پاکسازی می کند. موجب کارکرد صحیح معده می‌شود و به طور کلی، عامل جوانی، شادابی و نشاط کارکرد صحیح معده است که موجب لینت مزاج صحیح و دفع سموم از بدن و احساس سبکی می‌شود.

طریقه مصرف هلیله سیاه برای رفع سفیدی مو

برای جلوگیری از سفیدشدن مو به مدت یک سال تا یک سال و نیم، روزی یک عدد از گیاه هلیله را کوبیده با کمی آب میل شود یا این که روزی یک عدد داخل دهان گذاشته بمکید.

نکات مصرف هلیله سیاه

بایستی دانه این گیاه مکیده شود تا آرام آرام نرم شود.
لازم به ذکر است که هلیله سیاه به اندازه یک دانه عناب است و بایستی در میزان مصرف آن دقت نمود.
توصیه می شود هلیله سیاه را با روغن بادام شیرین چرب کنند تا خشونتش گرفته شود.
مصلح هلیله سیاه، عسل است، بهتر است یک مقدار عسل به آن اضافه کنید تا مصلح آن در بدن باشد.
به طورکلی مصرف گیاه دارویی هلیله سیاه، رطوبت‌ها و مواد زائد از مغز و حلق را از بین می‌برد و حافظه را افزایش می‌دهد به شرط آن که با عسل به اضافه کمی روغن بادام شیرین مخلوط کنند، البته یک مقدار دهان را جمع می‌کند و حالت گس دارد.

روش مصرف و خواص هلیله سیاه برای لاغری چیست؟

در طب سنتی از هلیله سیاه برای لاغری، کاهش وزن، تصفیه خون و چربی‌سوزی استفاده میشود. در این مطلب با روش مصرف هلیله سیاه برای لاغری آشنا شوید.
تبلیغات گسترده در سراسر جهان برای لاغری و کاهش وزن باعث شده که لاغر شدن، رسیدن به تناسب اندام و کاهش وزن آرزوی بسیاری از مردان و زنان باشد. امروزه تعدادی زیادی از مردم دنیا با مشکلی به نام معضل چاقی روبه رو هستند. بسیاری از افراد از همان دوران کودکی چاق هستند و عده‌ای نیز به مرور اضافه وزن پیدا میکنند. به طور کلی چاقی مشکلی است که در کشورهای در حال توسعه بسیار زیاد شده و علت اصلی آن روش تغذیه نامناسب، کم تحرکی و سبک زندگی است. افزایش چاقی باعث تشدید انواع بیماری‌های مرتبط با آن نظیر گسترش دیابت، بالا رفتن مبتلایان به مشکلات و ناراحتی‌های قلبی عروقی، تنگی نفس، افزایش فشار و چربی خون میگردد، همچنین چاقی و بیماری‌های پس از آن در کیفیت زندگی موثر است و با کاهش کیفیت زندگی افراد در سنین میانسالی و کهنسالی باعث کاهش طول عمر به شکل چشمگیری خواهد گردید.

لاغری با گیاهان دارویی

رواج انواع رژیم‌های لاغری، مکمل‌ها و داروهای لاغری و .. باعث شده که افراد برای رسیدن به وزن دلخواه و لاغر شدن با مشکلات متعددی روبه رو شوند. یکی از راه‌های مطمئن برای کاهش وزن استفاده از گیاهان دارویی است، به طور کلی گیاهان دارویی با کنترل متابولیسم بدن، کاهش استرس و افزایش انرژی در بدن به کاهش وزن کمک می کنند. مصرف صحیح گیاهان دارویی تاثیر زیادی در کاهش وزن بدن و تناسب اندام دارد. تنها باید گیاه متناسب با ساختار بدن را با مشاوره و راهنمایی متخصص طب سنتی شناخت و آن را در سبد رژیم غذایی روزانه قرار داد.

READ  جعفری : خواص و مضرات / طبع / طرز تهیه آب جعفری (جوشانده) و خواص آن

با این وجود آنچه مسلم است این که راهی برای لاغری سریع و معجزه آسا وجود ندارد و شما نمی‌توانید چربی‌هایی که طی سال‌ها روی بدن‌تان جمع شده را یک شبه آب کنید! اما می‌توانید با استفاده از یک سری نکات مهم و رعایت رژیم‌های غذایی خاص و همراه نمودن آن با حرکات ورزشی، تا حد چشم‌گیری تغییر سایز دهید و خود را برای کاهش وزن اصولی و اساسی آماده کنید.

برخی میوه‌ها، گیاهان دارویی و ادویه‌ها دارای خواصی هستند که به فرایند کاهش وزن کمک میکنند، از جمله این گیاهان میتوان به کرفس، دارچین، فلفل، زنجبیل، چای سبز، سیاه دانه، خاکشیر و هلیله سیاه برای لاغری اشاره نمود.

 

خواص هلیله سیاه برای لاغری

یکی از گیاهان مفید برای درمان بیماریها که خاصیت لاغر کنندگی داشته و نام آن به همراه چند گیاه دیگر در زمره مواد چربی سوز و ضد چاقی مطرح است هلیله سیاه است. در طب سنتی اسلامی از هلیله سیاه، به عنوان کاهنده وزن بدن، پاکسازی و تصفیه خون، چربی‌ سوزی و لاغر کننده یاد شده است که به طور کلی به سوخت و ساز بهتر چربی‌ها کمک می کنند. هلیله سیاه طبع سرد و خشک دارد. برخی خواص دارویی این گیاه علاوه بر لاغری، تقویت حافظه، تقویت کبد، تقویت چشم، جلوگیری و رفع سفیدی مو، رفع بوی بد دهان، درمان اسهال و بسیاری ناراحتی‌های دیگر است.

روش مصرف هلیله سیاه برای لاغری

از مهمترین خواص هلیله سیاه برای لاغری تقویت معده، درمان سستی معده، درمان یبوست و کوچک کردن شکم است. در واقع، مصرف هلیله سیاه موجب کارکرد صحیح معده می‌شود. در اینجا براساس مکانیسم اثر هلیله برای لاغری، روشهای مصرف ان آورده شده است:

روش اول: یکی از راه‌های مصرف هلیله سیاه برای لاغری استفاده از آن برای کاهش چربی‌های شکم و پهلو است. به این منظور، باید به مدت چهل شب هر شب یک عدد هلیله را نیم کوب کرده و شب اول یک عدد از آن را میل کنید و به ترتیب، شب‌های بعد یک دانه اضافه شود تا روز چهلم می شود چهل عدد. بعد از شب چهلم یک عدد کم شد و تا آنکه بر گردید به یک عدد که مجموعا هشتاد روز ادامه دارد.
روش دوم: استفاده از هلیله برای تقویت معده و به تبع آن کارکرد صحیح دستگاه گوارش و در نتیجه کاهش وزن اصولی است. به این منظور، 3 گرم از دانه هلیله را کوبیده، به مدت سه روز صبح ناشتا یک قاشق مرباخوری آن را روی زبان ریخته روی آن مقداری آب گرم میل شود. مصرف هلیله سیاه به این روش، سیستم گوارشی را برای هضم غذا تحریک می کند.
روش سوم: یبوست‌ مزمن یکی از عوامل ایجاد کننده چاقی است و خود یک بیماری محسوب میگردد. برای برطرف کردن یبوست‌ های مزمن می‌توانید به مدت چهل شب بدون وقفه از هلیله سیاه استفاده کنید. برای این منظور باید هلیله سیاه ریز و سفت را تمیز کرده سپس دویست گرم آن را کوبیده و بعد از هر شب به مدت چهل شب پنج گرم آن را روی زبان بریزید و بعد از آن آب بخورید.

هلیله سیاه در درمان ضعف چشم

انرژی نهفته در هلیله سیاه باعث تصفیه کامل خون در بدن میگردد و همین خون صاف در بدن شخص بیمار باعث سلامتی او میگردد. مخصوصا بيمارانی که ناراحتی چشمی دارند و از عینک استفاده میکنند اگر از هلیله سیاه استفاده کنند بعد از یک مدت (7 الی 14 ماه) حتی عینک خود را از چشم در مياورند و اگر در خوردن آن استمرار کنند (14 الی 40 ماه) قدرت دید آنها بسیار بالا میرود.
البته بهتر است علاوه بر مصرف هلیله سیاه یکسری تمرینات تنفسی ( پرانا) هم انجام گیرد تا سیکل انرژی در بدن جریان یافته و بدن به حداکثر تعادل انرژی خود برسد.

طرز استفاده از هلیله سیاه:

شما میتوانید هلیله سیاه را از عطاری ها تهیه کنید و شب ها بعد از خوردن شام و قبل از خواب، یک دانه هلیله سیاه را تکه تکه کنید،داخل یک قاشق بریزید، مقداری ماست روی آن ریخته، مخلوط کنید و سپس قورت دهید. از آنجا که هلیله سیاه مزه تلخ و گس مانندی دارد، میتوانید آن را با ماست بخورید. و یا میتوانید پودر آن را از عطاری تهیه کرده ( از فروشنده بخواهید دانه های هلیله را برایتان آسیاب کند) سپس آنها را داخل کپسول های خوراکی نموده و میل کنید.

توجه داشته باشید که هر بار 1/4 قاشق چایخوری از پودر هلیله را ميل نمایید.

هلیله سیاه، شستشو دهنده معده، صاف کننده خون و دفع کننده سموم، از بین برنده موهای سفید و تقویت کننده قوه بینایی میباشد.


هلیله کابلی

هلیله کابلی از گونه های دیگر هلیله ها بزرگتر است.

نام دیگر هلیله کابلی : اهلیلج مابلی – کالهری – شجر شعیر هندی

طبع هلیله کابلی

طبع هلیله کابلی معتدل و خشک است.

خواص هلیله کابلی

مدر – دافع بلغم و سودا و صفرا – سردرد – فراموشی – جذام – حافظه – استسقاء – قولنج (کولیت) – جلوگیری از سفید شدن مو (یک سال روزی یک کپسول از پودر آن) – خون بواسیر (مالش تخم سوخته) – دافع اخلاط خونی (سوخته) – لثه (سوخته آن را مالش دادن) – معده – مغز – کبد – حافظه – تقویت مو (مالش با روغن) – فتق (پوست) – طحال – پادرد – صرع – سکته – رماتیسم – لقوه (روزی 2 عدد کپسول پر شده از کوبیده آن)

مضرات هلیله کابلی

تب – استفراغ