مواد غذایی مفید و مضر برای درمان پروستات

چه مواد غذایی برای بهبود بزرگی پروستات مفید هستند ؟

سرعت رشد سرطان پرستات در حال افزایش است، اما می توانید با افزودن برخی غذاهای سالم و دوستدار پروستات به رژیم غذاییتان، خطر آن را کاهش دهید.

طبق گزارش انجمن سرطان امریکا، سرطان پروستات شایع ترین سرطان در میان مردان بوده که از هر ۷ مرد در آمریکا یک نفر به آن مبتلا است. برخی بر این باورند که رژیم غذایی با چربی و قند بالا در غذاهای غربی، عامل افزایش میزان این سرطان بوده است. شما می توانید بخاطر معاینات سرطان پروستات همچنان تحت نظر پزشک باشید اما در کنار آن برای ارتقاء سلامت پروستات این ۶ غذا را امتحان کنید.

پروستات

گوجه برای سلامت پروستات

گوجه برای سلامت پروستات مفید است

گوجه فرنگی

گوجه سرشار از آنتی اکسیدان های قدرتمندی است که لیکوپن نامیده می شوند. گوجه علاوه بر جلوگیری از سرطان پروستات سبب کاهش رشد تومور در میان مردان مبتلا به سرطان می شود. برای تایید این خاصیت نیاز به تحقیقات بیشتری می باشد اما در بازبینی ۱۱ مطالعه، محققان طی روندی دریافتند که احتمال گسترش سرطان پروستات در مردانی که از گوجه و محصولات حاوی گوجه خام و پخته استفاده می کنند، کمتر است.

گوجه دقیقا چگونه به پیشگیری از رشد سرطان کمک می کند؟

لیکوپن سبب کاهش آسیب سلول و آهسته شدن تولید سلول های سرطانی می شود. ولی از آنجایی که لیکوپن به سختی به دیوارهای سلول می چسبد، بدن ما زمان زیادی را صرف استخراج آن از گوجه های خام می کند. گوجه های پخته یا کنسرو شده برای استفاده مناسب تر هستند.

محصولات حاوی گوجه شامل موارد زیر می باشند:

  • خمیر گوجه
  • سس اسپاگتی
  • گوجه های خشک شده در آفتاب
  • آب گوجه
  • کچاپ

چگونه گوجه بیشتری به رژیم غذایی خود اضافه کنیم؟

خوردن غذاهای به سبک ایتالیایی مانند پیتزا و پاستا سبب می شود که بتوانید غذاهایی با گوجه بیشتر به رژیم غذاییتان بیافزایید. بر روی آن دسته از غذاهای ایتالیایی تمرکز کنید که با گوجه تهیه می شوند، مانند اسپاگتی بولونیایی یا سالاد کاپرس.

در ماه های تابستان می توانید گوجه های تازه و محلی تهیه نموده و بصورت خرد شده بر روی ساندویچ یا داخل سالاد استفاده کنید. نوشیدن آب صاف شده گوجه هر روز صبح نیز مفید است، فقط مطمئن شوید که گوجه دارای سدیم کمی باشد.


بیشتر بخوانید:

درمان گیاهی بزرگی پروستات

همه چیز درباره عمل جراحی پروستات

غده پروستات چیست و چه کاری در بدن انجامی دهد ؟


کلم بروکلی

کلم بروکلی نوعی سبزی است که حاوی ترکیبات بسیار پیچیده ای بوده که می تواند از برخی افراد در برابر سرطان محافظت کند. طبق برخی مطالعات انجام شده، رابطه ای میان مقدار سبزیجات خانواده کلم و خطر سرطان پروستات وجود دارد. دلایل آن همچنان نامشخص است اما محققان اذعان داشته اند که یکی از مواد فتوشیمیایی در این سبزیجات که سولفورافان نامیده می شوند، هم زمان با رها نمودن سلول های سالم و بدون تاثیر پروستات، بصورت انتخابی سلول های سرطانی را شناسایی کرده و آنها را از بین می برد.

چگونه بروکلی بیشتری به رژیم غذایی خود اضافه کنیم ؟

می تواندی بروکلی را به غذاهای سرخ شده، سوپ ها و سالاد ها اضافه نموده یا آنرا به تنهایی با کمی سیب زمینی میل کنید. اگر نگران خراب شدن سبزیجات تازه هستید، می توانید آنها را بصورت یخ زده خریداری نموده و هر زمان که بخواهید آنها را طبخ کنید.

چای سبز

چای سبز نوعی نوشیدنی است که هزاران سال مورد استفاده قرار گرفته است و بصورت سنتی، بخشی از رژیم غذایی کشورهای آسیایی است. هنوز مشخص نیست که آیا استفاده از چای سبز باعث شده که میزان سرطان پروستات در آسیا بسیار کمتر از آمریکا باشد یا خیر. هرچند ترکیبات چای سبز به خاطر تاثیرات شان بر روی سلامتی مورد مطالعه قرار گرفته اند.

این خواص عبارتند از:

  • کاتچین
  • مشتقات زانتین
  • اپیگالوکاتچین -۳-گالات (EGCG)
  • اپیکاتچین

حالا شواهدی مبنی بر خاصیت پیشگیرانه ترکیبات موجود در چای سبز وجود دارد که مانع از سرطان پروستات می شود. در مطالعه ای که در ژورنال طب چینی منتشر شد، محققان دریافتند که خطر ابتلا به سرطان پروستات در مردانی که روزانه بیش از ۵ فنجان چای سبز استفاده می کنند، کمتر است.

READ  هورمون تستوسترون / آزمایش تستوسترون / تستوسترون در زنان

چگونه چای سبز بیشتری به رژیم غذایی خود اضافه کنیم ؟

به جای استفاده از قهوه، با نوشیدن یک فنجان چای در هر صبح شروع کنید. اگر کافئین مصرف نمی کنید، سعی کنید از چای سبز بدون کافئین استفاده نموده و اگر چای گرم را نمی پسندید، چای را در یخچال قرار داده و کمی یخ به آن افزوده و سبب تازه شدن نوشیدنی شوید. همچنین می توانید از چای خنک شده بعنوان مایع در اسموتی های خانگی خود استفاده کنید.

حبوبات و سویا

حبوباتی مانند لوبیا، بادام زمینی و عدس از نظر بیولوژیکی دارای ترکیبات فعال گیاهی هستند که به عنوان فتواستروژن شناخته می شوند. ایزوفلاون ها اغلب یک نوع فتواستروژن بوده و ممکن است حاوی خاصیت مبارزه با سرطان باشند. این ترکیبات سبب سرکوب رشد تومور در سلول های سرطانی پروستات می شوند.

درحالی که هنوز نیاز به تحقیقات جامع تری در این زمینه است، تحقیقات اولیه که توسط موسسه ملی سرطان منتشر شده، نشان دهنده رابطه ای میان مصرف سویا و کاهش سطح آنتی ژن مربوط به پروستات (PSA) است. PSA  نوعی پروتئین است که توسط پروستات تولید می شود. تست PSA سطح PSA را در خون اندازه گیری نموده و بعنوان تست مشاهده برای سرطان پروستات مورد استفاده قرار می گیرد. در این تحقیق مشخص شد که سویا در زمان استفاده با سایر غذاهای دارای خاصیت مقابله با سرطان، دارای تاثیر بیشتری است.

چگونه حبوبات و سویای بیشتری را به رژیم غذایی خود اضافه کنیم ?

برای افزودن سویا و حبوبات بیشتر به رژیم خود، یک روز در هفته از غذاهای گیاهی بیشتری استفاده کنید. برخی از افراد به پیروی از یک رژیم غذایی روی آورده اند که دوشنبه بدون گوشت نامیده می شود. با این روش می توانید گوشت را با پروتئین حاصل از دانه ها جایگزین کنید.

برای خود همبرگری از لوبیا سیاه با مقدار زیادی سبزیجات تهیه کنید. یا می توانید چوب شورها را با حموس خانگی که از نخود تهیه شده، مصرف نمایید. توفو منبع خوشمزه ای از سویا بوده که می توانید آن را با سس ها طعم دار کنید.

آب انار

آب انار همانند چای سبز، منبعی غنی از  آنتی اکسیدان است. گفته می شود که انار میوه ای معجزه آساست که سبب پیشگیری از بیماری های مزمن مرتبط با استرس اکسیداتیو می شود. دانشمندان بر این باورند که آنتی اکسیدان موجود در انار به عنوان روش کشف و نابود سازی عمل می کند، که هدف آن اختصاصا نابود کردن سلول های سرطان پروستات است و نه سلول های سالم. طبق شواهد موجود در مطالعات، آب انار و عصاره آن مانع از تولید سلول های مختلف سرطانی می شود، هرچند در این زمینه نیاز به تحقیقات بیشتری است.

چگونه آب انار بیشتری را به رژیم غذایی خود اضافه کنیم ؟

شما می توانید آب انار را از سوپر مارکت یا آبمیوه فروشی ها تهیه کنید. اگر نوشیدن آب انار باعث کاهش فشار یا ناراحتی معده شما می شود، می توانید آن را با کمی آب رقیق نموده و کمی آب گازدار به آن اضافه کنید. همچنین می توانید برای شیرین کردن سالاد، آنرا به سالاد خانگی خود اضافه نمایید.

ماهی برای سلامت پروستات

ماهی برای سلامت پروستات

ماهی

چربی های اشباع نشده مانند امگا ۳ و امگا ۶، اسیدهای چرب ضروری هستند که بیشتر در رژیم غذایی یافت می شوند. این چربی ها با بدن ترکیب نمی شوند. رژیم غذایی سنتی غربی سرشار از اسید چرب امگا ۶ است اما مقدار امگا ۳ در این رژیم کم است. داشتن تعادل سالم از اسیدهای چرب امگا ۳ و امگا ۶ می تواند در پیشگیری از گسترش سرطان پروستات کمک کند.

در مطالعه ای که در مجله امریکایی مواد غذایی پزشکی منتشر شد، محققان به ارتباطی میان خوردن ماهی و کاهش میزان مرگ و میر ناشی از سرطان پروستات دست یافتند. برای افزایش مصرف امگا ۳ از ماهی های چربی استفاده کنید که در آب های سرد یافت می شوند.

READ  کاهش وزن - سه قدم ساده ولی علمی

این ماهی ها عبارتند از:

  • سالمون
  • شاه ماهی
  • ماهی خال مخالی
  • ساردین
  • قزل آلا

چگونه ماهی بیشتری را به رژیم غذایی خود اضافه کنیم ؟

افزودن مقدار بیشتری امگا ۳ به غذاهایتان به سادگی باز کردن درب قوطی یک تن ماهی یا ساردین و خوردن آن است. اگرچه همه افراد مشتاق به خوردن ماهی نیستند، هزینه تهیه ماهی نیز گران است.

اگر در گذشته از مصرف ماهی لذتی نبرده اید، نوع دیگری از ماهی را امتحان کنید. هر ماهی طعم منحصر بفرد خود را داراست. در صورت تازه بودن ماهی طعم آن نیز بهتر می شود، بنابراین می توانید با تهیه ماهی تازه و طبخ آن در همان روز نظرتان را راجع به ماهی تغییر دهید.

ماهی کاد، قزل آلا و سفره ماهی طعم های معتدل تری دارند. می توانید از سس لیمو همراه با ماهی استفاده کنید یا برای کمک بیشتر به سلامت پروستات، ماهی کاد را در سس گوجه طبخ کنید.

برای کم کردن هزینه ها می توانید ماهی را به غذاهای دلچسب مانند پاستا، سوپ، سالاد یا ساندویچ اضافه کنید. در این حالت شما برای تهیه یک غذاهای کامل نیاز به ماهی زیادی ندارید.

همچنین می توانید برای استفاده از مکمل های روغن ماهی با پزشک خود مشورت کنید.

سیر و پیاز

سیر، پیاز و موسیر ، خطر ابتلا به سرطان پروستات را تا ۷۰ درصد کاهش می‌دهند

سیر، پیاز، موسیر، پیازچه و تره فرنگی را دریابید. یک پژوهش آمریکایی نشان داده است مصرف مرتب روزانه ۱ گرم موسیر خطر ابتلا به سرطان پروستات را به میزان ۷۰ درصد کاهش می‌دهد.

از این گذشته مصرف روزانه همین میزان سیر خطر ابتلا به این بیماری را ۵۳ درصد کاهش می‌دهد. در واقع ترکیبات موجود در این مواد غذایی قادرند سلول‌های سرطان‌زا را از بین ببرند.

نوع مصرف: بهتر است این مواد غذایی له یا ساطوری شوند و با اندکی روغن زیتون مصرف شوند. در این صورت مولکول‌های آن‌ها آزاد شده و بهتر جذب بدن می‌شود.

 

چه میوه برای پروستات خوبه

آلبالو:

آلبالو به دلیل برخورداری از سطوح بالای آنتی اکسیدان‌ها، ضد التهاب است و در درمان سرطان موثر است. علاوه براین در بهبود زخم‌های حاصل از عمل جراحی و خوابی آرامش بخش بسیار مؤثر خواهد بود. این میوه در کاهش دردهای عضلانی و ضعف جسمی نیز نقشی فوق‌العاده تأثیرگذار دارد.

بیماران کلیوی، قلبی و افرادی که از رماتیسم و نقرس رنج می‌برند، با افزودن این میوه به سبد غذایی خود شاهد نتایج شگفت انگیزی در درمان خود می‌شوند. همچنین شربت این میوه سرشار از ویتامین، التهاب معده و روده را از بین می‌برد و در درمان نارسایی کبد نیز مفید است.

آووکادو:

آواکادو یک منبع سرشار از ویتامین است. سلامت قلب را تضمین می‌کند و خطر ابتلا به سکته قلبی و مغزی و سرطان را کاهش می‌دهد. تک چربی‌های اشباع شده آن کلسترول را از بین می‌برند و به کاهش وزن کمک می‌کنند.

میزان آنتی اکسیدان گلوتانین موجود در این میوه نیز عاملی مهم در پیشگیری و مقابله با انواع بیماری‌ها از جمله سرطان محسوب می‌شود. کبد را تصفیه و به جریان گردش خون کمک می‌کند.

زغال اخته:

زغال اخته میوه دیگری است که پلی فنول، موجود در آن دارای خواص آنتی اکسیدانی است که نه تنها به پیشگیری از عفونت‌های مجاری ادراری کمک می‌کند؛ عاملی بازدارنده در برابر انواع سرطان‌ ها و حمله‌های قلبی محسوب می‌شود.

زغال اخته، عروق خونی، رسوب کلسترول و انسداد شرائین را از بین می‌برد. انقباض عروق خونی یکی از مهم‌ترین دلایل بروز سکته قلبی به شمار می‌رود که با مصرف مداوم زغال اخته این مشکل نیز رفع می‌شود.

دانه کدو تنبل:

دانه کدو تنبل نیز نقش مهمی در جلوگیری از سرطان دارد. پروتئین، فیبر، منگنز، منیزیم و فسفر تنها بخشی از خواص اعجاب برانگیز دانه کدو تنبل را تشکیل می‌دهند. کاروتنوئید موجود در کدو تنبل به همراه خواص آنتی‌اکسیدانی آن برای مقابله با سرطان، بیماری‌های قلبی عروقی بسیار مؤثر هستند. مصرف مداوم این ماده غذایی سرشار از انواع پروتئین موجب پیشگیری از سرطان پروستات و سینه خواهد شد.

READ  کاهش کورتیزول / درمان کورتیزول بالا / کاهش کورتیزول با طب سنتی

سلامت پوست و تقویت چشم نیز از دیگر خواص دانه کدو تنبل به شمار می‌روند. تخم شربتی یا همان دانه‌های خاکستری و سیاه رنگ که در شربت‌های تابستانی استفاده می‌شود، منبعی سرشار از انواع خواص دارویی و درمانی را در خود نهفته دارد. وجود اسیدهای چرب و امگا ۳ آن در پیشگیری و درمان بیماری‌های قلبی عروقی و سرطان بسیار مناسب هستند.

بلوبری:

تنظیم میزان قند خون، کاهش ابتلا به دیابت و رفع تشنگی از دیگر فواید این دانه‌های سیاه رنگ اسرار‌آمیز به شمار می‌روند.

بلوبری از خانواده انگور و توت فرنگی است. آنتی اکسیدان‌ها و آنتوسیانین‌های موجود در این توت آبی رنگ مانع از تکثیر سلول‌های سرطانی در بدن می‌شوند. بلوبری کلسترول را کاهش می‌دهد و از خطر ابتلا به دیابت و بیماری‌های قلبی جلوگیری می‌کند.

بلوبری التهاب و تب را از بین می‌برد. خونریزی‌های دیابتی را کاهش می‌دهد. ضد عفونی‌کننده‌ای مناسب برای بدن محسوب می‌شود و خطر ابتلا به انواع ویروس‌ها، قارچ‌ها و عفونت‌های ادراری را از بین می‌برد.

هندوانه

این میوه خوش‌طعم و خوش‌رنگ بخشی جدانشدنی برنامه غذایی در طول تابستان است، میوه‌ای سرشار از ویتامین A و C. علاوه بر این هندوانه مانند سایر میوه‌های قرمزرنگ هم چون گوجه‌فرنگی، گریپ‌فروت و زردآلو سرشار از آنتی‌اکسیدان است که خواص ضد سرطانی دارد.

مواد غذایی مضر برای پروستات

مواد غذایی مضر برای پروستات

چه چیزهایی برای پروستات ضرر دارد

گوشت های فراوری شده:

آنچه شما در رستوران ها و یا به عنوان غذای گوشتی نیمه آماده از سوپر مارکت ها می خرید، با انواع چاشنی ها و طعم دهنده ها آمیخته است تا شما لذت بیشتری از خوردن غذا ببرید.

در بیشتر موارد آنچه شما به عنوان فرآورده های گوشتی مصرف می کنید مملو از چربی و امحا و احشا حیوان است و درصد گوش قرمز آن بسیار ناچیز است. مصرف این نوع مواد خوراکی به سلامت پروستات آسیب می زند.

نوشیدنی های انرژی زا:

مصرف زیاد این نوشیدنی ها، مثل خوردن هر نوع نوشیدنی الکلی است. این مایعات باعث کم آبی بدن می شود و کم آبی باعث رسوب زیاد مواد سمی در مثانه می شود. آب زیاد بنوشید و مصرف نوشیدنی های تجاری را کم کنید تا مواد سمی را بهتر و بیشتر دفع کنید.

لبنیات پرچرب:

مصرف بیش از حد این محصولات خطر مرگ و میر بر اثر سرطان پروستات را افزایش می دهد. در عوض مردانی که محصولات لبنی کم چرب مصرف می کنند، خود را در مقابل ابتلا به این سرطان ایمن کرده اند.

چربی های اشباع و هیدروژنه:

این نوع چربی ها نه تنها خطر ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش می دهند بلکه مشکلات مربوط به پروستات را نیز توسعه می دهند.

مطالعات نشان می دهد مردانی که این نوع چربی ها را به وفور مصرف می کنند، بیشتر در معرض ابتلا به سرطان پروستات تهاجمی قرار دارند.

الکل:

پژوهشگران استرالیایی هشدار دادند احتمال بروز سرطان پروستات در مردانی که الکل مصرف می کنند ۲۰ درصد بیشتر از مردانی است که از مصرف این قبیل نوشیدنی ها خودداری می کنند.

پژوهشگران خاطر نشان کردند این خطر در دوران میانسالی حتی بیشتر می شود و با افزایش مقدار مصرف الکل افزایش می یابد.

غذاهای تند

معمولاً آقایان عاشق غذاهای تند هستند. اما متخصصین حوزه‌ی تغذیه توصیه می‌کنند که از مصرف غذاهای تند همچنین الکل، کافئین و ترکیباتی که باعث تحریک مجاری ادراری می‌شوند بپرهیزید.

نتیجه گیری

درحالی که در حیطه رژیم غذایی و سرطان پروستات نیاز به تحقیقات بیشتری است، شواهدی وجود دارد که مشخص می کنند غذاهای خاصی می توانند به کاهش خطر بیماری کمک کنند.

در حالتی که تحت درمان سرطان پروستات هستید، بهتر است قبل از تغییر رژیم غذایی خود با پزشکتان مشورت کنید، زیرا برخی غذاها می توانند با داروهای مختلف تداخل داشته باشند.

مثلا برخی از مکمل هایی که سرشار از آنتی اکسیدان هستند (مانند عصاره انار) می توانند با تاثیرات شیمی درمانی تداخل داشته باشند. بنابراین می بایست طی شیمی درمانی از مکمل های با سطوح بالای آنتی اکسیدان خودداری کنید.

همانطور که گفته شد بسیاری از موارد موجود در این لیست غذاهای کاملی هستند. خوردن این غذاها بخشی از سبک زندگی سالم است و حداقل می توانند به حس و حال خوب شما کمک کنند.

منبع: هلس لاین